Știrile 60m.RO

SONDAJ europarlamentare: AUR – 31%, USR 24%, PSD-PNL – 22%

AUR este creditat cu 31% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, USR-PNL-FD cu 24%, PSD-PNL cu 22%, Reper cu 5%, SOS cu 5%, UDMR cu 4%, iar 9% ar vota cu alți competitori electorali, conform unui sondaj online realizat de România1.net.

Datele indică o scădere puternică pentru PSD și PNL, în timp ce AUR se menține pe un trend ascendent, comparativ cu sondajul din luna aprilie. Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi spun că vor vota la alegerile europarlamentare cu partidul care îi poate reprezenta cu demnitate la Bruxelles.

Datele din mediul online arată că o să avem iar o surpriză de proporții din parte AUR, având în vedere că la alegerile din 2020 era cotat în sondajele plătite de PSD și PNL la 3%, iar în seara de 6 decembrie 2020 s-a dovedit că AUR a obținut 10% din voturile românilor. Românii sunt extrem de nemulțumiți de nivelul de trai și spun că trăiesc mai rău ca acum 10 ani în proporție de 51%, iar 70% consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită.

Cu cine ar vota românii la alegerile prezidențiale?

Liderul partidului AUR, George Simion, se clasează pe prima poziție în intențiile de vot în mediul online împreună cu independentul Mircea Geoană. George Simion ar obține 27%, Mircea Geoană 26%, Cătălin Drulă 19%, Marcel Ciolacu 11%, Diana Șoșoacă 7%, Nicolae Ciucă 5%, Kelemen Hunor 5%.

Cu cine ar vota românii pentru Consiliul Județean?

AUR este creditat cu 26% din intenţiile de vot în mediul online pentru Consiliul Județean, USR-PNL-FD cu 25%, PSD cu 21%, PNL cu 10%, SOS cu 4%, UDMR cu 4%, iar 10% ar vota cu alți competitori electorali, conform unui sondaj online realizat de România1.net.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button