Soluția AUR pentru rezolvarea pandemiei SARS COV-2. Muncaciu: această strategie va rezolva două probleme majore – spitalizarea și mortalitatea
Autoritățile românești încearcă să trateze afecțiunea COVID-19 în masă, în plină pandemie, exclusiv prin mijlocirea profilactică a vaccinării. Abordarea, porivit deputatului AUR, Sorin Muncaciu, abdică de la tradiția medicală clasică, aceea a terapiei medicamentoase. În acest context, deputatul AUR prezintă, în premieră, soluția terapeutică pentru depășirea pandemiei de SARS-COV-2.
”Considerăm că soluția terapeutică necesară este cea marcată de terapia medicamentoasă, bazată pe PROTOCOALELE DE TRATAMENT AMBULATOR. Această strategie teraputică va putea rezolva cele doua probleme majore: spitalizarea și mortalitatea pacientilor care depășesc perioada optimă a terapiei în ambulator. În acest fel, din punct de vedere epidemiologic se reduce durata în care pacientul poate transmite boala, iar din punct de vedere terapetic, se reduce necesitatea spitalizării”, a precizat deputatul AUR.
Tratamentul ambulator vizează toate directiile fizio-patologice ale bolii, iar conform recomandărilor medicilor americani, protocolul ambulator este imperios necesar să cuprinda toate medicamentele cu rol terapeutic cât și medicație de susținere a imunității. Urmarea tratamentului va scădea rata mortalității cu 85%. Direcțiile fizio-patologice prin care se manifestă afecțiunea și soluțiile de combatere a acestiea sunt următoarele:
Infecția virală, replicarea virală cu o durată de aproximativ 8 zile vizează tratamentu cu medicamentele anti-virale intra-celulare. Pe piața noastră fiind obligatorie aducerea hidroxoclorochinei, ivermectinei, umifenovirului (arbidol sau alpeflu), favipiravirului (avigan-varianta japoneză care are un grad mic de hepatotoxicitate), anticorpii monoclonali (regeneron sau Regen-cov, roactemra= tocilizumab perfuzabil). Aceste medicamente antivirale reprezintă un comandament pentru Ministerul Sănătății, deoarece lipsesc din farmacii pentru tratament ambulator.
Reacția subsecventă inflamatoare-vasculară, care se poate manifesta prin furtuna cytokinelor vizează medicația anti-inflamatoare: dexametazona, metil-pregnisolon și anti-inflamatoare inhalatoare cu acțiune directă.
Insuficiența respiratorie cu scăderea saturației sangvine vizează medicația antibiotică: azitromicina, doxacilina.
Tulburări de coagulare intra-vasculară atât la nivel capilar cât și în vasele medii vizează medicația anti-coagulantă: aspenter, heparina cu molecula mică, fraxiparina, clegsane, fragmin, lovanox.
A cincea categorie – medicație pentru stimularea imunității și compensarea deficitelor de vitamine: vitamina C, D, zinc, quercitina.