JUSTIȚIE

Şofer de TIR, prins furând kerosen dintr-o cisternă pe care trebuia să o ducă la un aeroport

Poliţiştii prahoveni au deschis dosar penal pe nunele unui bărbat care lucrează ca şofer de TIR şi care a fost prins în flagrant în timp ce fura o sută de litri de kerosen dintr-o cisternă pe care trebuia să o ducă la un aeroport. Extinzând ancheta, poliţiştii au identificat o firmă suspectată că ar fi cumpărat de la acesta combustibilul furat şi la sediul căreia au găsit tone de combustibil de diverse tipuri, inclusiv 900 de litri de kerosen destinat avioanelor. Date din anchetă arată că kerosenul furat era amestecat cu alte tipuri de combustibil şi folosit pentru funcţionarea unor centrale termice.

”La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 6.30, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în flagrant un bărbat în timp ce sustrăgea produs petrolier din cantităţile transportate cu o autocisternă. Din primele verificări a reieşit faptul că, bărbatul, angajat al unei societăţi comerciale de transport, în timp ce se afla în parcarea unui restaurant de pe raza judeţului Braşov, până la sosirea poliţiştilor, ar fi reuşit să sustragă cantitatea de 100 de litri combustibil Kerosen, tip JET A1”, informează, vineri, Poliţia Judeţeană Prahova. 

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru News.ro, că şoferul de TIR trebuia să ducă cisterna încărcată cu kerosen către un aeroport, combustibilul fiind destinat avioanelor.

Extinzând ancheta, poliţiştii au aflat că bărbatul vindea kerosenul furat, iar acesta era combinat cu alte tipuri de combustibil şi folosit la funcţionarea unor centrale termice. 

După o percheziţie făcută la o firmă din Braşov, unde bărbatul ar fi vândut combustibil furat, poliţiştii au găsit

900 de litri combustibil tip JET A1, 550 de litri motorină şi 6.000 de litri de combustibil lichid tip păcură.

Cantitatea de produs petrolier despre care se suspectează că a provenit în urma furtului a fost ridicată şi predată în custodia societăţii prejudiciate.

Poliţiştii au mai stabilit că şoferul de TIR, care are de 46 de ani şi este din comuna prahoveană Brebu ar fi sustras în perioada 31 august -13 octombrie 2022, cantitatea de 600 de litri combustibil din cantităţile transportate cu autocisterna aflată în dotare. 

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive. El este acuzat de comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button