Internațional

Situație critică la Kiev: Rușii ar putea lăsa orașul în beznă

Locuitorii capitalei Ucrainei au fost rugați să micșoreze consumul de energie electrică cu cel puțin 40 la sută. Situația a devenit critică, după ce rachetele rusești au lovit mai multe puncte strategice ale infrastructurii energetice.

Autoritățile au anunțat că sunt posibile întreruperi ale ventilatoarelor în legătură cu atacurile matinale ale militarilor ruși asupra instalațiilor energetice. Locuitorii capitalei au fost îndemnați să reducă volumul consumului de energie electrică.

„Astăzi este o altă zi grea pentru sectorul energetic. Trebuie să reducem consumul cu 35-40% pentru a micșora probabilitatea întreruperilor”, a scris pe pagina sa de socializare directorul de comunicare al System Capital Management, Natalia Yemchenko.

Antreprenorii locali au fost îndemnați să oprească corpurile de iluminat din vitrine. Yemchenko a adăugat că ar putea fi publicat și un program cu posibile întreruperi în oraș.

Situația critică este și în alte mari orașe ucrainene lovite în ultimele zile de valuri de rachete rusești care au țintit centralele electrice, centralele termice, nodurile de rețea energetice, poduri, gări și noduri feroviare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button