InternaționalȘtirile 60m.RO

Situația în Germania nu este atât de roz pe cât pare. Cifrele mint

Situația în Germania nu este atât de roz pe cât se prezintă în întreaga lume, sau cel puțin acestea sunt concluziile generale ale unui articol publicat pe www.dw.com .

Cifrele sunt cele care mint. În Germania numărul de teste efectuat depășește cu mult numărul celor realizate în alte state ale lumii. Pentru că numărul de persoane depistate se raportează la numărul de persoane testate atunci raportarea se face la un număr mai mare, deci automat procentul celor descoperiți infectați și numărul de morți este semnificativ mai mic.

Este o problemă elementară de raport între numărător și numitor.

Germania a testat un număr impresionant de persoane, nu doar pe cele care prezentau simptome. În Italia, Spania sau România, ca și în restul statelor europene, s-au testat doar persoanele ce prezentau simptome sau exista suspiciuni cu privire la existența bolii.

Este normal ca numărul de persoane depistate și decedate din numărul total al celor testate să fie cu mult mai mic, din moment ce majoritatea statelor lumii au testat doar persoanele bolnave.

Însă totul se datorează unor interpretări greșite a rezultatelor deoarece se compară lucruri diferite.

Publicația germană scrie că sistemul medical din Germania este la moment suprasolicitat, că există un număr semnificativ de persoane infectate și că studenții au fost chemați să ajute cadrele medicale.

Este adevărat că există un control mai strict asupra răspândirii virusului dar acest lucru datorită descentralizării la nivelul statelor componente și decongestionării ministerului sănătății de multe dintre problemele de organizare.

Inclusiv informația despre încercarea SUA de a fura datele despre un vaccin creat de o companie germană nu reprezintă altceva decât un fals manipulatoriu.

În realitate Germania a avut mai mult noroc decât Italia și Spania deoarece criza sanitară a început și s-a extins mai întâi acolo, iar experiența acumulată a permis statelor europene să ia măsuri mai dure și mai ușor de acceptat de către populație.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button