Politică

Simonis (PSD): Nu cred că ar fi o tragedie ca microîntreprinderile să plătească mai mult

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD), a declarat, miercuri seara, într-o intervenție telefonică la Digi24, că nu crede că ar fi o tragedie ca microîntreprinderile să plătească impozite mai mari. 

„Știți dumneavoastră că peste o lună se măresc taxe, că eu nu știu? (…) Nu e o decizie încă luată. Singura decizie e că tăiem în carne vie în aparatul bugetar”, a afirmat Simonis.

Acesta a susținut că proiectul publicat în presă este „un draft vechi propus de Ministerul Finanțelor, care a fost mult modificat în coaliție”.

Simonis a mai afirmat că „nu poate mediul de afaceri să facă politica statului”, dar că sunt discuții ale premierului cu mediul de afaceri, cu ONG-urile și vor urma și cu sindicatele și „cu siguranță în final se va lua cea mai bună decizie”.

„Dacă ne isterizăm de un draft vechi aruncat în spațiul public, nu pot să comentez așa ceva”, a adăugat Alfred Simonis.

El a precizat că „acea prevedere care limita sponsorizările la ONG-uri a fost eliminată”

Întrebat dacă poate promite că nu vor crește taxele din septembrie, acesta a replicat: „Nu pot să fac eu această promisiune, pentru că nu sunt ministrul Finanțelor”.

„Sunt absolut convins că TVA nu va crește din septembrie. Faptul că se discută ajustări pe aici, pe colo, nu e nicio tragedie. (…) Familia mea are microîntreprinderi. Nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult”, a mai afirmat Simonis.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button