Social

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au devenit campioane mondiale în cursa de dublu vâsle feminin

 Simona Radiș și Ancuța Bodnar au devenit campioane mondiale în cursa de dublu vâsle feminin, pentru ca barca feminină de opt plus unu să aducă, în ultima probă a zilei, cea mai înaltă distincție pentru „tricolore”. Ne întoarcem din Cehia, în total, cu patru medalii de aur. 

Ancuța Bodnar și Simona Radiș aduc a treia medalie de aur a României la Campionatul Mondial de la Racice. Mari favorite, româncele au câștigat cursa de dublu vâsle feminin cu timpul de 6:47.77, cu 3 secunde peste locul 2, ocupat de delegația Olandei. 

Era singurul titlu care le lipsea din palmares, cele două fiind deja campioane olimpice și campioane europene.

După ce luase parte anterior și în proba de dublu vâsle, Simona Radiș a luat decizia de a participa și în proba de 8 plus unu, urcând în barcă în locul Denisei Tîlvescu.

Încă o medalie de aur pentru delegația României la Racice. Barca de 8+1 aduce cea de-a patra medalie de aur de la Campionatele Mondiale. E primul aur mondial cucerit în această probă din 2017 încoace.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button