Social

Simona Halep a primit patru ani de suspendare

Simona Halep (31 de ani) a primit o veste teribilă marți, din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA). 

Fostul lider mondial a primit o suspendare de patru ani, conform comunicatului emis de ITIA. 

„Jucătoarea Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru încălcarea regulamentului Anti-Doping din tenis”, se arată în comunicat. 

Anunțul vine la doar o zi distanță după ce românca a părăsit oficial clasamentul WTA. Ultimul meci al lui Halep a avut loc pe 29 august, anul trecut, la US Open, împotriva Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6

https://oddspedia.com/tennis/simona-halep-daria-snigur-1016301#odds

Comunicatul emis de ITIA

Pe site-ul oficial, ITIA a dat mai multe detalii despre măsura drastică aplicată Simonei. 

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după încălcări ale Regulamentului Anti-Doping din Tenis (TADP).

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic. 

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că jucătoarea a comis în mod intenționat încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, articolul 2:

  • prezența și folosirea roxadustatului, așa cum a fost demonstrată de proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
  • folosirea unei substanțe sau practici interzise în 2022, bazată pe colectarea și analizarea a 51 de probe de urină oferite de jucătoare

Acuzația legată de pașaportul biologic a fost de asemenea menținută, din moment ce tribunalul a spus că nu există niciun motiv de a avea îndoieli legate de opinia puternică oferită unanim de trei experți, conform cărora explicația pentru neregulile din pașaport este „probabil dopajul”. 

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină”, se arată în comunicat. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button