Social

Sibiu: Incendiu la locomotiva unui tren de transport marfă, încărcat cu material lemnos

Pompierii din Sibiu au intervenit, sâmbătă, după ce a fost semnalat un incendiu la locomotiva unui tren de transport marfă, încărcat cu material lemnos, în localitatea Dumbrăveni. Nu sunt anunţate victime. Incendiul a fost stins, iar pompierii au stabilit că acesta a fost cauzat, cel mai probabil, de suprasolicitarea motorului electric al locomotivei.

Potrivit ISU Sibiu, pompierii au lichidat incendiul astfel încât acesta nu s-a propagat la vagoane.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost suprasolicitarea motorului electric al locomotivei. În urma incendiului compartimentul motor a ars în totalitate”, a transmis sursa citată.

UPDATE: ”În staţia Dumbrăveni, mecanicul unui tren privat de marfă a anunţat, în jurul orei 12.30, că are degajare de fum la locomotivă, urmată apoi de incendiu cu flacără. Pentru accesul şi intervenţia Pompierilor, personalul feroviar al staţiei a scos de sub tensiune linia de contact, astfel încât echipele ISU să poată acţiona pentru stingerea incendiului”, a transmis CFR. 

Compania a precizat că, în intervalul 12.30 – 14.05, a fost închis total traficul pe raza staţiei Dumbrăveni, pentru intervenţia ISU.

”De la ora 14.08, trenurile IR 1735, care a staţionat temporat în Daneş, de la ora 13.02, şi IR 1743, care a staţionat temporar în gara Mediaş   de la 13.05, circulă dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul CF Daneş – Mediaş”, a mai transmis CFR.

Trenul privat de marfă este încărcat cu buşteni şi circulă pe relaţia Curtici – Sf Gheorghe. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Pompierii Punctului de Lucru Dumbrăveni intervin în gara Dumbrăveni unde a au fost semnalate degajări de fum la locomotiva unui tren de transport marfă, încărcat cu material lemnos. La faţa locului sunt mobilizate două autospeciale de stingere, o autocisternă, un echipaj SMURD şi SVSU Dumbrăveni”, anunţă, sâmbătă, ISU Sibiu”,

Sursa citată a precizat că incendiul se manifestă la locomotivă cu flacără şi degajări de fum.

”La acest moment se lucrează pentru localizarea şi lichidarea incendiului astfel încât să nu se extindă la restul vagoanelor. Din fericire nu sunt semnalate victime şi nici alţi pasageri în gară”, a mai transmis sursa citată. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button