Politică

Și Florentin Pandele, și Marius Budăi știau de Azilul Groazei

„Dacă aș fi știut, bunul Dumnezeu îmi este martor…“ , declara zilele trecute edilul de Voluntari, Florentin Pandele afirmând și că „(…) Nu am avut informații. Sunt un om sensibil“.

Vorbele edilului n-au păcălit însă pe nimeni. Plus, că, au ieșit la iveală informații că primarul din Voluntari și institiția pe care o conduce de 23 de ani era chiar în proces cu mai multe persoane care loocuiesc în vecinătatea azilului groazei.

Și ministrul Muncii și instituția au fost informați de situația din Voluntari, chiar dacă Marius Budăi declara „Sunt revoltat de ceea ce apare zilnic în presă și acele stenograme. Este revoltător, este șocant și eu sper ca într-un termen cât mai scurt organele de anchetă să acționeze cu fermitate, astfel încât cei vinovați să răspundă în fața legii, iar noi să aflăm adevărul. Documentele date publicității de Centrul de Investigații Media legat de cei doi oficiali relevă însă adevărul gol-goluț.

I1
I2
I3
I4
I5.1
I5.2
I6
I7
I8.1
I8.2
I9.1
I9.2
I9.3
I9.4
I9.5

Simultan, aceeași adresă este transmisă și Ministerul Muncii, DSP Ilfov și Poliției Ilfov, precum și altor instituții cu atribuții în verificarea celor ce se petrec în centrul de lângă ei.

În 30 martie 2022, nemulțumiți că nici acum nu au primit niciun răspuns de la instituția condusă de Florentin Pandele, vecinii dau în judecată Primăria Voluntari. Ei solicită instanței să oblige primăria să răspundă adresei din 17 ianuarie, cea în care informau Primăria și că aud cu urechile lor eventualele rele tratamente față de beneficiarii centrului și solicitau informații despre legalitatea înființării și funcționării întreprinderii sociale de peste gardul lor.

În cererea de chemare în judecată, reclamanții vorbesc pe larg despre legăturile între familia Firea-Pandele și persoane implicate direct în administrarea Centrului Sfântul Gabriel cel Viteaz (Ligia Gheorghe, videpreședinte și Ștefan Godei – președinte), precum și persoane care ar fi trebuit să intervină în cazul relelor tratamente la care, considerau ei, ar fi fost supuși beneficiarii centrului (Nela Vica Vrânceanu, sora Gabrielei Firea)

I11.1
I11.2

În 9 iunie 2022, într-o întâmpinare depusă la dosarul cauzei (8056/3/2022), primăria lui Pandele, chiar sub sub semnătura acestuia, se spală pe mâini, invocând lipsa calității procesuale, dar dă, totuși, câteva detalii.

Aflăm din respectivul document că Poliția Locală Voluntari, aflată în subordinea primarului Pandele, a primit petiția trimisă primăriei în 23 noiembrie 2021, a înregistrat-o și, fiind vorba de o chestiune legată direct de canalizare, a pasat-o companiei municipale locale Euro ApaVol.

Nimic despre cererea din 17 ianuarie, în legătură cu care se desfășura, de fapt, procesul.

Mai mult, anexată întâmpinării este și o hârtie din partea Direcției de Asistență Voluntari. În acest document, semnat de Daniela Lazăr, șefa instituției, se afirmă explicit că „nu a fost depusă nicio solicitare privind verificarea autorizațiilor necesare pentru înființarea și autorizarea” respectivului centru.

Complet fals.

Primul punct al petiției vecinilor centrului din 17 ianuarie 2022 către primărie era următorul: „dacă asociația sf gabriel deține autorizațiile necesare pentru înființarea și administrarea unui centru rezidențial pentru persoane adulte cu dizabilități” în casa vecină.

Prin același document semnat de directoarea Daniela Lazăr, DAS Voluntari se spală pe mâini, spunând că „verificarea condițiilor în vederea obținerii și eliberării auorizațiilor sanitar veterinare și privind prevenirea incendiilor se realizează” de alte instituții.

I10.1
I10.2
I10.3
I10.4
I10.5
I10.6
I10.7
I10.8

În 9 martie 2023Primăria Voluntari pierde procesul și este obligată să răspundă întrebărilor vecinilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button