Social

Sfântului Sinod susține înființarea Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a decis în ședința de joi să susțină înființarea Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina care să fie subordonată Patriarhiei Române, potrivit unui comunicat oficial.

Sfântul Sinod a decis ”Binecuvântarea, încurajarea și susținerea inițiativelor comunităților ortodoxe românești din Ucraina de a reface comuniunea cu Biserica Mamă, Patriarhia Română, prin organizarea lor juridică în structura religioasă numită Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”, potrivit comunicatului citat.

În acest moment o parte din bisericile românești din Ucraina sunt organizate într-o structură subordonată Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, în timp ce altele sunt mai degrabă apropiate de Biserica Ortodoxă Rusă.

Decizia Sfântului Sinod reprezintă o schimbare radicală de poziționare. Până acum, BOR a refuzat să se implice în Ucraina, dată fiind sensibilitatea locală.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button