Sentință: Masca nu e obligatorie în spaţiile deschise. Un avocat cere demisia lui Arafat

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise nu este obligatorie – aceasta este sentința judecătorilor de la Curtea de Apel București.

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa! Am câştigat procesul cu Arafat în primă instanţă. Nici nu-mi vine să cred. Instanţa a dispus că măsura obligării de a purta mască în spaţii deschise este nelegală. Soluţia poate fi atacată cu recurs în 2 zile de la comunicarea hotărârii”, a scris pe Facebook avocata Minodora Ion. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în recurs.

Avocata a contestat în instanţă prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise.

Fostul senator Iulian Urban, de profesie avocat, îi cere noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, demiterea lui Raed Arafat, deşi şeful DSU este secretar de stat în MAI. „Judecătorii de la Curtea De Apel Bucureşti sunt ultimii apărători ai legii, ordinii şi statului de drept din România! Dle ministru al sănătăţii Vlad Voiculescu după decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti sunteti obligat să il demiteţi din orice funcţie publică pe Raed Arafat, care a încălcat cu premeditare ordinea constituţională! Statul român este obligat să restituie românilor banii daţi pe măşti, să le restituie banii daţi pe amenzile aplicate acestora pentru nepurtarea măştilor în spatii deschise”, scrie Urban pe Facebook.

%d blogeri au apreciat: