Senator AUR: Se fac pași ca legea privind adeverințele verzi să fie adoptată de către Parlament. UE pune cruce liberei circulații

Distribuie acest articol!

Marți, 11 mai, a fost avizat pozitiv proiectul de lege privind eliberarea, verificarea și acceptarea adeverințelor interoperabile de vaccinare în vederea facilitării liberei circulații în timpul pandemiei de COVID-19, în ciuda oricăror contraargumente aduse de către specialiști precum avocatul Gheorghe Piperea, anunță senatorul AUR Ionuț Neagu, care a votat împotriva acestui regulament.

Neagu atrage atenția că această lege condiționează practic exercitarea dreptului la libera circulație de deținerea unei adeverințe verzi. Avem de-a face, așadar, cu „limitarea dreptului cetățenilor UE la liberă circulație și ședere pe teritoriul Uniunii Europene, drept care – recunoaște chiar Comisia – este una dintre cele mai de preț realizări ale UE. Dacă această propunere este adoptată în forma actuală inclusiv de parlamentul României, singurele fluxuri care vor circula liber sunt cele de capital, o abatere gravă de la principiile europene fondatoare”, precizează senatorul AUR.

Potrivit informațiilor, propunerea de Regulament UE privind introducerea unor adeverințe interoperabile de:

  • Vaccinare (împotriva SARS-CoV-2),
  • Testare (care să certifice un rezultat negativ la testul pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2) și
  • Vindecare (care să ateste că persoana s-a vindecat după infectarea cu SARS-CoV-2).

Această propunere vizează crearea unui model european uniform al acestor trei adeverințe, care să includă și semnătura electronică.

Noi, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), ne luptăm să evităm revenirea sau alunecarea voit, nevoit pe aceeași pantă alunecoasă ale cărei consecințe le știm prea bine în special din experiența totalitară anterioară”, a adăugat senatorul AUR, precizând că formațiunea sa politică va depune toate eforturile pentru ca acest regulament să primească aviz negativ în Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: