Senatoarea Rodica Boancă îl interpelează pe ministrul Educației cu privire la numărul mic de elevi înscriși la examenul de Bacalaureat din această vară

Distribuie acest articol!

Senatoarea AUR Rodica Boancă i-a adresat ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, o interpelare cu privire la numărul mic de elevi înscriși la examenul de Bacalaureat din această vară, comparativ cu anul trecut. „Pe parcursul celor 6 luni de mandat, am ridicat de la acest pupitru, ori de cate ori am avut ocazia, problema învățământului. Nu o dată am atras atenția cu privire la nivelul scăzut la care a ajuns învățământul românesc și la sumbrul viitor care ne așteaptă deopotrivă, profesori și elevi”, precizează aceasta.

Rodica Boancă susține că numărul elevilor înscriși în perioada 31 mai – 4 iunie 2021, pentru susținerea examenului de Bacalaureat este mai mic decât în anii anteriori, iar acest lucru este rezultatul slabei administrări a învățământului românesc. Școala online, învățământul hibrid, platformele informatice depășite, introducerea taxelor pentru elevii care au susțin din nou examenul de Bacalaureat, sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-ați luat și care din păcate au mai îngropat un an școlar, subliniază senatoarea.

În acest context, senatoarea AUR Rodica Boancă i-a adresat o serie de întrebări ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu:

  1. Cine își asumă managementul dezastruos al învățământului românesc?
  2. Care este totuși numărul total al elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat?
  3. Ce proiecte sunt în desfășurare, menite să ridice nivelul învățământului românesc?
  4. Ce programe remediale și de încurajare a elevilor pentru continuarea studiilor aveți în strategia de guvernare?

Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: