Semnificații istorice pentru ziua de 22 iulie. Era creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

1887: Se năştea Gustav Ludwig Hertz, fizician german, laureat al Premiului Nobel (d. 1975)
1946: Era creată Organizația Mondială a Sănătății (OMS), instituție specializată a Națiunilor Unite
1946: Se năştea cântăreața franceză Mireille Mathieu
1947: Se năştea atleta Mihaela Peneș
1950: Regele Leopold al III-lea al Belgiei se întoarce din exil, un an mai târziu abdicând în favoarea fiului său cel mare, Baudouin I
1951: Se năştea Daniel Ciobotea, patriarh al Bisericii Ortodoxe Române începând din 2007
1992: Se năştea Selena Gomez, actriță și cântăreață americană
2005: Microsoft anunță numele final al noului sistem de operare, Windows Vista
2009: Se producea cea mai lungă eclipsă totală de Soare din secolul al XXI-lea, durata maximă fiind de 6 minute și 39 de secunde pe coasta Asiei de sud-est. O eclipsă mai lungă va fi posibilă în iunie 2132
2011: 77 de oameni erau ucişi în Norvegia de extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, condamnat la 21 de ani de închisoare
2013: Se năştea prințul George de Cambridge, fiul ducilor de Cambridge, strănepot al reginei Elisabeta a II-a
2016: Compania japoneză Funai Electric anunţa producţia ultimului lot de videocasete
2018: Ana Maria Popescu obţinea medalia de argint a probei individuale de spadă feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Wuxi (China)
2018: Irina Begu şi Andreea Mitu câştigau trofeul în proba de dublu a turneului de tenis BRD Bucharest Open
Sursa: www.europafm.ro
- România, țara cu primării cât pentru un continent. De zece ori mai multe decât în BulgariaRomânia are peste 3.180 de primării, de aproape zece ori mai multe decât Bulgaria, care se descurcă, aparent fără mari probleme, cu doar 265 de unități administrative locale. Diferența este nu doar revoltătoare, ci și profund costisitoare. În timp ce țara vecină a adoptat un sistem administrativ eficient, România continuă să pompeze bani publici într-un …
- Ipocrizia reducerii de salariu: miniștrii mimează sacrificiul, dar nu trăiesc din leafăCâțiva miniștri au ieșit public și au anunțat, teatral, că își vor reduce voluntar salariile cu 20%. S-ar putea crede că asistăm la un gest de solidaritate cu românii care plătesc taxe tot mai mari. Dar, de fapt, asistăm la un spectacol ieftin, menit să distragă atenția de la adevărata problemă: acești oameni nu trăiesc …
- Pensionari de lux la 48 de ani, într-un sistem de justiție falimentarÎntr-o țară în care milioane de români trudesc până la 65 de ani pentru o pensie de mizerie, judecătorii ies din scenă triumfător la doar 48 de ani, direct în pensii speciale de zeci de mii de lei. Fără să contribuie în mod real la sistemul public de pensii, acești „aleși ai sistemului” se bucură …
- De ce eșuează România? Cetățeni prea blânzi, instituții prea slabe, corupție prea mareRomânia eșuează nu din lipsă de resurse, ci din cauza acelorași mecanisme descrise în celebra carte „De ce eșuează națiunile” de Daron Acemoglu și James A. Robinson: instituții extractive, elite care blochează dezvoltarea și o populație prea pasivă. În România, sistemul nu este construit pentru a sluji cetățeanul, ci pentru a-i stoarce munca și speranța …
- ROMÂNIA în topul rușinii: aproape un an ca să scoatem o autorizație de construireÎn România, statul nu doar că nu ajută, dar îți și blochează inițiativa. Dacă vrei să construiești o casă, o hală, un spital sau o școală, trebuie să te înarmezi cu nervi de oțel și să îți faci provizii de timp: aproape un an durează, în medie, obținerea unei autorizații de construire. Suntem, practic, în …