Semnal de alarmă: Educația a rămas în urmă din cauza incompetenței PNL, USR și PSD

Credeați că nu se poate mai rău? Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, trage un semnal de alarmă referitor la starea educației din România, grav afectată de criza sanitară, și propune o serie de măsuri ce pot fi adoptate în acest sens. Printre acestea se numără alocarea mai multor fonduri pentru educație și adoptarea unei strategii care să răspundă nevoilor actuale.

Potrivit analizei efectuate de Negrescu, educația nu a fost în mod cert o prioritate pentru guvernanți, care nu au luat măsuri privind optimizarea procesului educațional. Mai mult decât atât, au alocat cel mai mic buget pentru educație din ultimii ani. Scăderea nivelului de pregătire va cântări adânc asupra perspectivelor de dezvoltare ale României, avertizează europarlamentarul.

Victor Negrescu consideră că educația traversează o situație dramatică și cere măsuri strategice privind abandonul școlar, scăderea procesului educațional și digitalizare deficitară.

“Abandonul școlar, scăderea calității reprezintă doar simptomele unui grav deficit organizatoric la nivelul sistemului educațional și incapacitatea celor care ne-au guvernat în ultimul an în a reacționa rapid la probleme întâmpinate. Exemplul cel mai clar este strategia pentru digitalizare lansată public, fără să existe o evaluare reală a resurselor necesare și un posibil calendar de implementare. Copiii noștri nu trebuie să mai fie o nouă generație de sacrificiu”, a adăugat europarlamentarul.

Mai mult aici.

%d blogeri au apreciat: