Internațional

Seismologii suedezi spun că conductele de gaz rusești au fost distruse în urma unor explozii puternice

Radiodifuzorul național suedez SVT relatează că seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore, potrivit The Guardian.

„SVT poate dezvălui că stații de măsurare atât din Suedia, cât și din Danemarca au înregistrat luni puternice explozii subacvatice în aceeași zonă în care au avut loc scurgerile de gaze. ‘Nu există nicio îndoială că este vorba de explozii’, a declarat Björn Lund, profesor de seismologie la Rețeaua seismică națională suedeză, SNSN”, potrivit SVT.

Prima explozie a fost înregistrată în noaptea de luni spre marți, la ora 2.03, iar cea de-a doua la ora 19.04, luni seara.

Avertismentele privind scurgerile de gaz au venit din partea administrației maritime la ora 13.52 și, respectiv, 20.41 luni, după ce navele au detectat bule de gaze la suprafață.

SVT a obținut coordonatele exploziilor măsurate și acestea se află în aceeași zonă în care au fost înregistrate scurgerile de gaz.

„Se poate vedea clar cum valurile ricoșează de pe fundul apei la suprafață. Nu există nicio îndoială că a fost o explozie. Am avut chiar și o stație în Gnosjö care a detectat acest lucru”, a subliniat Björn Lund.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button