Știrile 60m.RO

Șeful spitalului Victor Babeș atenționează: Grătarele de 1 mai sunt bune, dar haideți să mai avem răbdare!

În contextul în care numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a depășit 10.000 în doar 2 luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în România, managerul Spitalului Victor Babeș trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care va trebui să trăim de acum în colo, pentru a preveni înmulțirea virusului.

Doctorul Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalul Victor Babeș, a declarat că, în ciuda faptului că măsurile de relaxare vor începe din data de 15 mai, medicii nu pot lăsa garda jos.

„Nu ne-am liniștit, pentru că ceva poate nu va fi în regulă, ceva crunt. (…) Cred că jumătate din capacitatea spitalului va rămâne dedicată bolnavilor cu coronavirus, pentru că septembrie și octombrie nu sunt departe. Lunile astea trec și noi știm ceva despre COVID, dar nu știm mare lucru.

Cu privire la perioada următoare, medicul suține că nu trebuie să ne relaxăm total, ci să ne desfășurăm toate activitățile cu mare atenție.

„Cu grijă, cu atenție și cu spaimă și cu frică. Dar nu o frică care să îi facă se se ascundă prin locuri din casă să nu se gasească nici pe ei. Acum se vede ce au spus specialiștii. După Paște, simțim o creștere ușoară a cazurilor. O zi mai crește, o zi mai scade. Dar este de remarcat faptul că sunt cazuri ceva mai grave, cu simptomatologie mai gravă decât ce am avut până acum”, declară medicul.

Cât despre 1 mai, Imbri susține că grătarele nu sunt cea mai bună idee.

„Deja se fac antrenamente la grătare și noaptea și ziua cu 1 mai. Atrag și eu atenția sau trag un semnal de alarmă. Sunt bune și grătarele, dar haideți să mai avem răbdare”, scrie stiripesurse.ro

Back to top button