Internațional

Șeful Pentagonului: Ucraina trebuie să intre în NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că toți aliații NATO au convenit asupra faptului că Ucraina va deveni membru al Alianței, însă principala temă este, acum, victoria în conflict a Kievului asupra Moscovei.

În Germania are loc un summit pe tema sprijinului acordat în continuare Ucrainei.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Ucraina trebuie să intre în NATO, iar sprijinul pentru această țară va continua să vină.

„Lumea întreagă vede ceea ce am reușit împreună. Armata ucraineană rezistă, cu capabilități și curaj. După mai bine de un an de agresiune și înșelăciune rusă, acest grup este mai unit ca oricând și mai global ca niciodată, iar sprijinul nostru acordat forțelor libertății în Ucraina este încă puternic și real”.

Șeful NATO are aceeași poziție

Toți aliații NATO au fost de acord ca Ucraina să devină membră a organizației, a afirmat secretarul general Jens Stoltenberg.

Declarația a fost făcută vineri, înaintea unei reuniuni a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, la baza aeriană Ramstein din Germania.

Stoltenberg le-a spus reporterilor că, odată ce războiul din Ucraina se va încheia, Kievul trebuie să aibă „mijloacele de descurajare pentru a preveni noi atacuri”.

El a mai spus că, în prezent, principalul obiectiv este să se asigure că Ucraina învinge Rusia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button