Șefa Comisiei Europene le oferă talibanilor bani la schimb cu drepturile femeilor

Distribuie acest articol!

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a subliniat sâmbătă, în timpul unei vizite la baza aeriană militară din Torrejón de Ardoz (Madrid), că nu va putea fi dat niciun euro din ajutor umanitar regimului taliban care le neagă femeilor afgane drepturile.

„Situaţia este extrem de neclară, dar ajutorul pentru dezvoltare trebuie să continue. Vom încerca să fie format un guvern incluziv, ca femeile să poată continua să studieze. Nu va putea fi dat niciun euro din ajutor umanitar unui regim care le neagă femeilor drepturile”, a spus ea.

Ce a mai spus șefa Comisiei Europene:

  • „Avem contacte operative cu talibanii. Trebuie să dezbatem cum să asigurăm ca oamenii care se află în Kabul să ajungă la aeroport. Asta este altceva. Nu există discuţii politice cu talibanii, nu există recunoaştere”
  • „Ceea ce vedem este o tragedie pentru Afganistan şi o lovitură foarte dură pentru comunitatea internaţională. Este responsabilitatea noastră morală să ajutăm. Nu doar pe cei care ajung în Europa, ci şi pe cei care au rămas în Afganistan. Comisia lucrează pentru creşterea ajutorului umanitar”
  • „Trebuie să prevenim ca oamenii să ajungă pe mâna reţelelor de trafic de persoane. Trebuie să oferim rute sigure şi trebuie să acţionăm la scară globală. Va fi o temă centrală a reuniunii G7 de săptămâna viitoare. Strămutarea persoanelor vulnerabile este de importanţă maximă. Acum este momentul de a pune acest angajament în practică. Nu a fost în van”

După ce NATO a început să îşi retragă trupele din Afganistan, în câteva săptămâni, militanţii talibani au recucerit ţara şi, pe 15 august, au declarat victorie în faţa armatei afgane.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: