Politică

Secolul XXI: Oamenii ies din nou în stradă pentru apa caldă la Ploiești

După o lună și 10 zile fără apă caldă, ploieștenii ies pentru a doua oară în stradă. Protestul este programat sâmbătă de la ora 17.00, în fața sediului Consiliului Județean Prahova.

Protestul a fost autorizat de instituțiile locale. Va începe la ora 17.00 și se va încheia la ora 18.30.

Oamenii se vor aduna în fața „Casei Albe” – sediul Consiliului Județean – cel care deține în patrimoniu CET Brazi și controlează, prin ADI Termo, producerea și furnizarea apei calde pentru Ploiești.

Reprezentanții CJ Prahova în ADI Termo nu au participat la niciuna dintre cele trei convocări în ședință AGA solicitate de Primăria Ploiești.

Oamenii se tem că vor rămâne și fără căldură la iarnă, în condițiile în care CJ Prahova a dispus rezilierea contractului cu operatorul, iar firma a contestat anularea.

De asemenea, Primăria Ploiești a depus o plângere penală cu privire la contractul semnat de ADI Termo, structură controlată de CJ Prahova, și operator, motivul fiind o clauză trecută în contract fără să fie aprobată de consilierii județeni și consilierii locali ploieșteni, care pune în sarcina municipalității ploieștene plata unui avans de 50 la sută la plata gazului necesar încălzirii apei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button