OpiniiPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Și dacă vor să dea jos statuia lui Carol I și îl decapitează pe Brătianu pentru că au menținut iobăgia?

Bunăstarea actuală a popoarelor Europei și cea din SUA se datorează în principal succesului trecutului. Ori acesta a fost o bătălie permanentă pe resurse în care cel mai puternic a supus pe cel mai slab.

Și din acest proces istoric avem rezultatele de astăzi, căci dacă omul alb nu ar fi exploatat pe omul negru, atunci cu siguranță că omul negru l-ar fi exploatat pe cel alb.

Să folosești judecata de astăzi pentru a condamna în trecut reprezintă o aberație monumentală și arată gradul ridicat de incultură și ignoranță din societățile democratice.

S-au pierdut multe valori și folosindu-se de libertățile primite, grupări minoritare au început să impună o dictatură, o cezură majorității. Nu mai ai voie să afirmi sau să gândești într-un anumit fel căci ești condamnat prin presa aservită acestora valori globaliste.

Atât nazismul cât și comunismul nu îți permiteau să ai o altă gândire. Cu ce diferă situația de astăzi din statele capitaliste când ușor, ușor s-a introdus cenzura. Există vreo justificare a cenzurii, este aceasta calea spre democrație sau libertatea cuvântului?

În România iobăgia s-a menținut, sub o formă sau alta, până la finele celui de al doilea răboi mondial. Apoi ea a continuat deoarece și în comunism țăranul român tot iobag a rămas pentru alții.

Cu toate acestea din acest trecut a reieșit România, cu bunele și cu relele sale. Ori România este o formă de protecționism a națiunii, sau cel puțin ar trebui să fie.

Cum ai reacționa dacă astăzi statuia lui Carol i ar fi dată jos și cea a lui Brătianu ar fi decapitată, pentru că pur și simplu i-au nedreptățit pe români și i-au menținut în iobăgie?

  • Dan Dungaciu, despre dictatura impusă cu forța de la Bruxelles
    Analistul Dan Dungaciu a vorbit, într-o emisiune a lui Marius Tucă, despre confruntarea ideologică din interiorul Uniunii Europene, unde partidele suveraniste sunt percepute ca o amenințare la adresa proiectului federalist promovat de Bruxelles. Dungaciu susține că actuala conducere a UE utilizează un discurs dublu și se folosește de pretexte externe, precum războiul din Ucraina, pentru a-și justifica acțiunile. În opinia sa, Europa se află într-o competiție ideologică profundă între două viziuni politice distincte: suveraniștii, care pledează pentru o Europă a națiunilor cu autonomie sporită, și partidele mainstream, care susțin consolidarea puterii centrale la Bruxelles. „Pentru asta trebuie să-ți cureți, iertați-mă că spun, …
  • Dan Dungaciu: Pentru România va fi fatal să aibă simultan o relaţie rece cu SUA şi una îngheţată cu Rusia
    Profesorul Dan Dungaciu, sociolog, analizează schimbările necesare în politica externă a României, pe fondul unei paradigme noi dictate de Casa Albă, dar și în contextul greșelilor comise de statul român în relațiile sale pe scena internațională. Dan Dungaciu subliniază necesitatea reanalizării relațiilor cu Statele Unite, argumentând că România trebuie să-și regândească strategiile de politică externă pentru a reconstrui alianțele pierdute și pentru a-și reafirma poziția strategică în Europa și în lume. Profesorul Dan Dungaciu evidențiază principalul moment de cotitură din politica externă românească, acuzând statul de a fi sacrificat alianțele greu câștigate cu Statele Unite în favoarea unor decizii pripite legate de …
  • Florin Zamfirescu: „Situația țării este atât de fragilă încât niciun președinte scos din insectar nu o va putea salva”
    „Trăim, suntem azi, ireali și frumoși…O bătălie amânată poate fi o bătălie pierdută, până la alegeri anticipate. Situația țării este atât de fragilă încât nici un președinte scos din insectar nu o va putea salva”, scrie, pe Facebook, actorul Florin Zamfirescu. El adaugă: „Foamea și sărăcia față în față cu delapidatorii îi vor spulbera curând. Poporul nu poate fi învins, iar înfometat poate deveni un tsunami… Doamne, ajută România!!!”.
  • Ciprian Demeter: Erdogan, un sultan modern? Autoritarismul și criza democrației în Turcia
    Turcia, un pod între Orient și Occident, a fost în ultimele decenii, sub conducerea lui Recep Tayyip Erdogan, martora unei transformări dramatice. Această analiză se va concentra asupra modului în care Erdogan, cu ambițiile sale politice și viziunea sa autoritară, s-a distanțat de valorile modernizatoare ale lui Mustafa Kemal Atatürk, considerat fondatorul Republicii Turce. După perioada de prosperitate și modernizare pe care Atatürk a instituit-o, Erdogan pare să încerce să restabilească funcția de lider suprem al națiunii, imitând dubla sa identitate, de politician și „sultan”, contrast care sugerează o regresie a democrației în Turcia, în timp ce țara se confruntă …
  • Cornel Nistorescu: Opriți depărtarea României de SUA!
    Apel public Domnule președinte interimar, stopați procesul de depărtare a României de SUA pentru că riscați să comiteți greșeala carierei dvs., să vulnerabilizați țara în fruntea căreia ați ajuns ca o consecință a unui comportament inconștient și nedemocratic al fostului președinte Klaus Iohannis, coordonat de la Bruxelles și sprijinit de CCR, de Serviciile secrete și de grupul partidelor politice din care faceți parte. Depuneți toate eforturile omenești și politice pentru a păstra România la distanță egală în conflictul mocnit între Comisia Europeană și SUA! Săriți peste condiția dumneavoastră de administrator local și regional și priviți interesele României cu luciditate, cu …
  • Cornel Nistorescu: Pute ceva în afacerile franceze din România
    N-a  apărut  bine articolul despre  decizia  CJUE  privind OUG  25/2021  că  m-am trezit  căutat de  un cunoscut care voia să-mi spună ceva urgent  despre  afacerile franceze prin  România. -Și ce-are asta cu  blocarea  participării firmelor chineze? -Păi are și n-are! Francezii iau pot după pot și  dau tun după tun și pentru asta chinezii au fost ținuți la graniță cu Ordonanța  25, aia de care ai scris. Să meargă eventual în Ungaria! De ce nu dau interdicții pentru China și în Italia și în Germania, în alte țări  din  UE? Pentru că  toate țările europene au afaceri enorme cu China. …
  • Dan Puric: ”Întoarce-te ACASĂ, popor român! Întoarce-te acasă din marele EXIL în care ai fost aruncat fără milă!”
    Dan Puric, actor și gânditor creștin cunoscut pentru discursurile sale patriotice, a transmis un apel emoționant către poporul român, chemându-l să revină la rădăcinile sale și să-și regăsească demnitatea și credința. Actorul a subliniat drama dezrădăcinării și a pierderii identității naționale. El a încheiat cu un apel la păstrarea demnității. Mesajul se încheie cu o chemare la apărarea credinței strămoșești: „Și mai ales, popor român, apără acum în istorie, cu toată ființa ta, CHIPUL Celui care te-a apărat mereu în veac!”. ”Întoarce-te ACASĂ, popor român! REÎNRĂDĂCINEAZĂ-TE în propriul pământ și, mai ales, în propria-ți ființă! Întoarce-te acasă din marele EXIL …
  • Basarabia. Oare cât va mai trebui să aşteptăm?
    Am studiat geografia si m-am concentrat pe zona Euro-Sovietica sperand ca prin aceasta specialitate imi voi spijini mai eficace tara si aspiratiile ei nationale. In acest sens, am publicat numeroase articole, am tinut conferinte si am scris cateva carti. In Statele Unite, unde mi-am facut doctoratul, am facut lobby intens pe langa Congresul American vizand recuperarea Basarabiei. Evenimentele din decembrie 1989 mi-au dat noi sperante si am crezut ca in sfarsit aspiratia reintregirii se va implini. Una din primele intrebari pe care i le-am pus in calitate de reporter al Vocii Americii primului presedinte post-decembrist, Ion Iliescu, a fost despre …
  • Marius Tucă: Georgescu este linșat zi de zi. Mai rămâne să fie împușcat, la fel ca Trump
    „Mai rămâne ca Georgescu să fie împușcat ca Trump!” Este declarația explozivă a lui Marius Tucă. Totul după ce candidatul care a câștigat primul tur de scrutin este asaltat zilnic cu atacuri dure din partea soroșiștilor.  Jurnalistul susține cu vehemență că această campanie electorală s-a transformat într-un război țintit doar împotriva lui Georgescu. 
  • Dan Dungaciu: „Singura soluţie viabilă în Ucraina este încheierea războiului, nu trimiterea de trupe aşa-zis pacificatoare, care e o utopie”
    Dan Dungaciu este de părere că armata europeană nu are capacitatea necesară pentru a putea sprijini războiul din Ucraina. Europa nu are soluții imediate, iar trimiterea unor trupe din țara noastră rămâne doar un scenariu nerealist. Totodată, Dungaciu subliniază că singurii care par să înțeleagă situația sunt americanii, în timp ce Uniunea Europeană ezită. Între timp, Rusia își intensifică atacurile și nu pare dispusă să se oprească, până nu se va așeza din nou la masa negocierilor. „Din păcate pentru Ucraina, soluții pe termen scurt nu sunt, pentru ce spun europenii în acest moment, adică trimiterea eventuală a trupelor, de pacificare, …
  • Cornel Nistorescu: „Ne întoarcem la cenzura anilor ’50! Avem multe minţi în ţara asta care progresează cu viteza întunericului”
    „Țara mea se schimbă în pas alergător. Are mai multe minți care cred  că progresează cu viteza întunericului. De fapt, ele decid să se întoarcă în timp, la vreme de război. Cenzura funcționa și pe vremea Regelui Carol al II-lea, a mareșalului Antonescu, a comuniștilor abia coborîți de pe tancurile sovietice. Culmea ironiei! Ceaușescu a desființat-o! A închis ghișeul de pe vremuri, unde paginile de ziar erau prezentate spre aprobare. A mai rămas Secția de Presă a CC al PCR. Acum, va fi mai ceva  bine. Vom începe un adevărat război pentru a apăra rezultatul alegerilor. Vom avea o OUG  …
  • Europa a izolat Rusia, China și acum America. Întrebarea este dacă nu cumva Europa se autoizolează
    Europa pare să fi descoperit rețeta perfectă a diplomației moderne: dacă nu-ți place un partener economic sau geopolitic, îl izolezi. Așa a început cu Rusia – pentru că, desigur, energia ieftină și comerțul cu materii prime sunt lucruri depășite. Apoi a venit rândul Chinei, care a fost privită brusc ca un pericol pentru „sustenabilitatea” noastră economică, de parcă europenii ar fi inventat fabricile și chinezii ar fi doar niște hoți de tehnologie. Iar acum, apoteotic, relațiile cu America încep să scârțâie, pentru că și acolo se practică protecționismul – o idee pe care europenii o urăsc doar atunci când nu …
  • Cazul Theodoru e de psihiatrie, nu de SRI sau DIICOT. Dar și cele două tot de psihiatrie sunt
    Spectacolul grotesc regizat de DIICOT și SRI în cazul „grupării Theodoru” arată un nivel de amatorism și lipsă de profesionalism greu de imaginat. Se vorbește despre o amenințare la adresa securității naționale, despre un „comandament” paramilitar, despre conspirații și planuri de răsturnare a ordinii constituționale. Iar în mijlocul acestei „rețele periculoase” se află un bătrân de 101 ani, Radu Theodoru, care abia mai merge. Asta e marea „amenințare” pentru statul român? Oricine are un minim de discernământ înțelege că acest dosar este o glumă proastă. În loc să se ocupe de rețelele de crimă organizată reale, de corupția care sufocă …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button