Scorțișoara-Benefică pentru pentru sănătate, păr și piele

Scorțișoara provine din scoarța unui copac denumit Cinnamonum. Această are uleiuri esențiale, magneziu, calciu și fibre de aceea a fost untilizata de sute de ani în medicină Chineză. Scorțișoară are proprietăți benefice pentru piele, păr, unghii și sănătate în general. Acest simplu condiment va poate ajuta pielea să arate impecabil, la fel cum ar arăta dacă ați petrece multe ore la cosmetică și saloane de înfrumusețare.
Scorțișoara vă scapă de acnee, coșuri și rozacee deoarece usucă zonele afectate și ajută la vascularizarea lor. Faceți o cremă din miere și scorțișoară și aplicați pe zonele afectate și lăsați să se usuce peste noapte, repetați procesul până când nu mai aveți probleme cu tenul.Dacă aveți pielea uscată atunci puteți să folosiți scorțișoară pentru exfoliere. Puteți combina scorțișoara cu sare de mare, ulei de măsline sau de migdale.Scorțișoara prin rolul sau antibacterian vă ajută să vă recapatati o culoare frumoasă a pielii.Prin aportul sau la vascularizarea țesuturilor, scorțișoara vă ajută să scăpați de primele riduri sau de liniile fine de expresie. Aplicați un amestec de miere, scorțișoară și petrol pe zonele afectate. Astfel puteți scăpa și de eczeme. Aceasta are un rol antibacterian de aceea previne infecțiile și vă ajută să scăpați de cicatrici și semne ale pielii.
Încă din antichitate scorțișoară a fost folosită pentru a întări firul de păr și a îi reda elasticitatea. Vă puteți face o masca pentru păr dintr-un ou, ulei de măsline, o linguriță de miere și una de scortispara rasă. Aplicați și lăsați să-și facă efectul, apoi vă puteți spăla cu un șampon obișnuit. Va curată scalpul, ajută la exfoliere și va scăpa de nedorită mătreață care vă afectează și rădăcină firului de păr.O modalitate naturală de a va decolora părul este să folosiți un amestec de scorțișoară atunci când vă spălați pe cap. Astfel nuanța dumneavoastră se va decolora ușor, în mod natural, fără să folosiți decolorantul care va face firul de păr să fie casant.
Scorțișoara are un rol antimicrobian și dacă este inclusă în dietă de zi cu zi aceasta vă poate ajuta să vă echilibrați organismul și să vă întăriți sistemul imunitar în mod natural. Reduce colesterolul iar dacă aveți probleme din cauza lui atunci luați câte un sfert de linguriță de scorțișoară în fiecare zi pentru a scădea nivelul de colesterol din organism. Deoarece are rolul de a relaxa mușchii, scorțișoară funcționează și pe post de analgezic. Când sunteți răcit puteți consuma cu încredere scorțișoară pentru a vă ajuta organismul să lupte împotriva microbilor.Persoanele care au probleme cu încheieturile trebuie să consume zilnic un amestec de apă caldă cu miere și cu două lingurițe de scorțișoară, efectele se vor vedea aproape imediat.Scorțișoara ajută digestia deoarece are un conținut mare de fibre. Scade riscul atacurilor cerebrale de aceea ar trebui să o consumați zilnic pentru a va îmbunătăți circulația.Deoarece scade drastic nevoia de dulce, scorțișoară este indicată în diete și cure de slăbire.
Pentru femeile care pierd mult sânge la menstruație, scorțișoara este de mare ajutor deoarece oprește sângerările abundente.
Se spune că scorțișoara poate preveni cancerul dacă este consumată zilnic într-un amestec de apă și miere.Scorțișoara poate fi folosită de către persoanele cu diabet pentru a scădea cantitatea de zahăr din sânge. Deoarece scoatisoara crește nivelul de progesteron și respectiv de testosteron, aceasta aceasta poate fi folosită că leac împotriva infertilității. Studiile arată că un consum zilnic de scorțișoară va scadea șansele de a avea boli neurologice precum Parkinson sau Alzheimer. De asemenea, vă ajută la bună funcționare a creierului .Aceasta poate fi folosită și pentru îmbunătățirea respirației deoarece are un rol antibacterian.
Sursa foto: stirilekanald.ro
sfaturimedicale.ro