Sclavi în Austria. Ambasada de la Viena s-a autosesizat în cazul mai multor sezonieri români

MAE a transmis, vineri, că Ambasada României la Viena s-a autosesizat şi a făcut demersuri pe lângă autorităţile locale în cazul românilor care muncesc în Austria şi care au reclamat condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajatori a clauzelor contractuale
„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma apariţiei în mass-media a unor informaţii cu privire la situaţia unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme agricole din landul Austriei Inferioare, Republica Austria, şi care semnalau condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, Ambasada României la Viena s-a autosesizat şi a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, atât pe lângă autorităţile locale, cât şi pe lângă sindicatele specifice, solicitând verificarea aspectelor semnalate şi remedierea acestora. De asemenea, reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat unul dintre cetăţenii români angajaţi în cadrul fermei menţionate pentru a obţine detalii suplimentare cu privire la problemele cu care se confruntă aceştia”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.
Potrivit sursei citate, autorităţile austriece au răspuns prompt, Inspecţia Muncii din landul Austriei Inferioare făcând un control la ferma în cauză în data de 16 iunie. Raportul acestui control urmează să fie publicat.
„De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersuri şi cu privire la un alt caz în care un cetăţean român, angajat într-o altă fermă din Republica Austria, a reclamat nerespectarea clauzelor contractuale de către angajatorul austriac. Astfel, misiunea diplomatică a sesizat autorităţile competente austriece, solicitând verificarea aspectelor semnalate”, transmite MAE.
Sursa: www.mediafax.ro
- Marius Lulea: Ca în 1940, fiecare ocupant a luat câte ceva: unul pădurile, petrolul, altul cerealele, unii apa, alții energiaÎn 1940, România era sfâșiată sub ochii unei conduceri slabe, care nu s-a opus și nu a avertizat poporul. Fiecare putere străină și-a luat partea: rușii au luat Basarabia, ungurii Ardealul, bulgarii Cadrilaterul. Astăzi, scenariul se repetă, dar în tăcere, fără granițe redesenate , doar cu semnături, datorii și contracte păguboase. Suntem, de fapt, mai …
- Românii cer întâi să se taie pensiile speciale și din numărul de parlamentari, apoi să se ceară de la popor sacrificii!Guvernanții vorbesc despre austeritate, cer românilor „solidaritate” și sacrificii, dar refuză cu încăpățânare să taie din privilegiile clasei politice. În loc să înceapă cu pensiile speciale, cu cele cinci funcții de vicepremier, cu armata de parlamentari inutili, puterea lovește direct în elevi, profesori, medici, militari și salariații din mediul privat. Românii s-au săturat să audă …
- România are de două ori mai mulți parlamentari decât Olanda. Și infinit mai puțină rușine.România a reușit performanța să aibă peste 460 de parlamentari, în timp ce Olanda se descurcă excelent cu doar 225. Două țări europene, două lumi paralele: una umflată de politruci, alta condusă de oameni responsabili. Diferența? La noi, fiecare partid trebuie să-și plaseze pilele. Funcțiile sunt trofee, nu instrumente de guvernare. În timp ce olandezii …
- Grupul AUR din PE a strâns semnături pentru moțiune împotriva Ursulei. Ce înseamnă acest lucruPentru prima dată după multe legislaturi de obediență generală, o moțiune de cenzură împotriva Comisiei Europene prinde contur la Bruxelles. Grupul AUR, prin europarlamentarii săi, a strâns peste 10% din semnăturile necesare pentru declanșarea procedurii împotriva Ursulei von der Leyen. Nu e doar un gest simbolic, ci o lovitură politică la temelie , un act …
- Dacă puneau taxă pe hoție, se echilibra bugetul imediatGuvernul tot caută soluții miraculoase să astupe găurile bugetare. Taie de la profesori, de la elevi, de la pensionari, inventează taxe noi, dublează TVA-ul, dar uite o idee simplă pe care au ratat-o: să introducă o taxă pe hoție. Nu mare, ceva simbolic , un procent din șpaga încasată sau din contractul umflat cu statul. …