Schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor acordate companiilor care nu sunt IMM-uri va fi disponibilă în curând

Ludovic Orban, a declarat miercuri, că schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor acordate companiilor care nu sunt IMM-uri va fi disponibilă în curând.

Schema de ajutor va fi dedicată acelor societăţi „care sunt confruntate cu probleme de lichiditate”.

„Am constatat că accesul companiilor la capital, la resurse, la tot ceea ce înseamnă resursele care pot fi mobilizate fie din fondurile europene, fie din zona finaciar-bancară şi toate categoriile de resurse este extrem de dificil şi extrem de restrâns. Din acest motiv am gândit încă de la începutul crizei să asigurăm cât mai multe lichidităţi pentru companii”, a afirmat Orban cu ocazia lansării Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică al Guvernului României.

Pe lângă IMM Invest, premierul a vorbit despre sprijinul care va fi acordat și companiilor care nu sunt în categoria Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

„Pe lângă IMM Invest, sunt în măsură să vă anunţ că în curând vom primi aprobarea şi pentru schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor şi pentru companiile care nu sunt IMM-uri, o schemă care va veni în sprijinul companiilor care sunt confruntate cu probleme de lichiditate, care au nevoie de resurse financiare atât pentru investiţii cât şi pentru capital de lucru”, a declarat Orban.

%d blogeri au apreciat: