PoliticăȘtirile 60m.RO

Scandalul dintre PNL și USR pe tema Planului Național de Reziliență și Redresare continuă. Ghinea, ministrul copy-paste

Scandalul dintre PNL și USR pe tema Planului Național de Reziliență și Redresare continuă. Ghinea este acuzat că ar fi preluat conținut din draft-ul de PNRR întocmit de fostul ministrul al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, după cum arată o corespondență internă. Potrivit Newsweek.ro, în mesajul intern scrie, negru pe alb: „Este important să preluăm din versiunea inițială de PNRR cât mai mult conținut”. 

Mai mulți reprezentați liberali au declarat recent că PNRR-ul ar fi fost aprobat până acum de Comisia Europeană, dacă nu ar fi fost modificat fără acordul liderilor coaliției. Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a răbufnit la adresa ministrului Ghinea: acesta susține că PNRR-ul ar fi fost modificat fără acordul liderilor din coaliției, fapt care întârzie aprobarea proiectului de către CE.

„Planul National de Redresare și Reziliență al României este un proiect extrem de important pentru dezvoltarea României, inclus în Programul de guvernare al Partidului National Liberal, condus de Ludovic Orban, care a fost modificat fără acordul liderilor coaliției de guvernare și care întârzie să fie aprobat de Comisia Europeană.

Acesta este adevărul care nu poate fi ascuns în spatele unor exprimări vulgare, nepermise la acest nivel”, a declarat Dancă,  după tensiunile dintre Rareș Bogdan și Cristian Ghinea pe această temă.

Rareș Bogdan a declarat sâmbătă că dacă proiectele europene ar fi fost în portofoliul PNL, PNRR ar fi fost acceptat deja de UE. Ca replică, Cristian Ghinea l-a atacat pe fostul ministru al Fondurilor Europene din guvernul Orban, Marcel Boloș, precizând că draft-ul lui de PNRR nu corespunea cerințelor UE.

Back to top button