Politică

Scandal între Rusia și SUA la ONU! Rusia: Să returnați banii furați de la poporul afgan

Reprezentantul permanent al Rusiei la Națiunile Unite, Vassily Nebenzia, i-a cerut luni omologului său american, Linda Thomas-Greenfield, să returneze banii „furați” de la poporul afgan și să nu-i oblige pe alții să plătească facturile altor persoane.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate privind Afganistanul. Thomas-Greenfield a susținut în timpul întâlnirii că Rusia ar fi avut o mică contribuție la finanțarea reconstrucției Afganistanului. „Din raționamentul îndelungat al colegilor noștri americani, s-ar putea prinde apelul ca Rusia și China să scoată bani pentru reconstrucția Afganistanului”, a declarat Nebenzia.

„Ei spun că doar Statele Unite și aliații săi plătesc pentru orice, iar Rusia și China nu fac decât să agite spiritele”.

„Cinismul unor astfel de declarații este pur și simplu uimitor. Suntem îndemnați să aruncăm în reconstrucția țării, a cărei economie a fost de fapt distrusă de ocupația de 20 de ani a Statelor Unite și a NATO”, a declarat diplomatul rus.

„În loc să ne recunoaștem greșelile și să încercăm să le corectăm, acum ni se reproșează că nu dorim să plătim facturile altor persoane. Este o propunere originală”, a spus oficialul rus, relatează TASS.

„Nu, domnilor din foștii noștri parteneri occidentali, dumneavoastră sunteți cei care trebuie să plătiți pentru greșelile dumneavoastră”, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei.

„Și mai întâi trebuie să returnați banii furați de la ei poporului afgan. Am ajutat și vom continua să ajutăm Afganistanul. Și vă recomandăm să vă concentrați asupra plății facturilor către poporul afgan pentru 20 de ani de ocupație fără sens care a distrus Afganistanul și și-a pus poporul în pragul supraviețuirii. Nu totul se măsoară prin bani. Viețile celor care au murit în cursul impunerii democrației în Afganistan nu pot fi măsurate prin bani și nici nu pot cumpăra loialitatea poporului afgan, pe care Statele Unite par să o fi pierdut în cele din urmă”, a declarat Nebenzia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button