PoliticăRepublica Moldova

Scandal diplomatic între Serbia și Republica Moldova, după ce Chișinăul l-a interzis pe Goran Bregovic pe teritoriul țării

Goran Bregović a fost interzis pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile Republicii Moldova au interzis intrarea lui Goran Bregović și trupei sale pe teritoriul Republicii Moldova, deși aceștia au aterizat pe Aeroportul din Chișinău. Artiștii urmau să cânte la un festival, scrie dcnews.ro.

„Dragi prieteni ai Gustarului,

Ne pare rău să vă anunțăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu țin de organizatorii festivalului sau de artiști. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizați pe Aeroportul International Chișinău. Ne cerem scuze pentru situația și disconfortul creat, însă vă așteptăm în continuare la festival astăzi, unde ne vom asigura să aveți opetrecere frumoasă alături de ceilalți artiști așteptați cu mult drag de către voi. Vă amintim că pe scenă îi așteptăm pe Misha Grossu Band, Moonlight Breakfast, Vali Boghean Band și câștigătorii Eurovision 2022 – Kalush Orchestra”, au scris organizatorii pe pagina  de Facebook.

Goran Bregović a transmis un mesaj, acesta declarându-se „dezamăgit” de faptul că nu i s-a permis intrarea în Republica Moldova.

„Dragii mei prieteni moldoveni! Îmi cer scuze profund pentru că nu am putut cânta astăzi la Festivalul de muzică Gustar. Am fost foarte dezamăgiți când nu am fost lăsați să intrăm în Moldova pe aeroportul din Chișinău fără nicio explicație oficială. Fac turnee extinse cu muzicienii mei din toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. Vă iubesc foarte mult țara și este o plăcere pentru mine să răspund oportunității de a concerta în Moldova, mai ales la un festival atât de colorat și unic precum Gustar. Îmi pare foarte rău că am fost lipsit de bucuria și plăcerea de a apărea în fața dumneavoastră de data aceasta. Dar vă asigur că împreună cu echipa mea vom încerca să ne asigurăm că spectacolele mele din Moldova data viitoare nu vor întâmpina niciun obstacol. Așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri! Cu dragoste, Goran Bregović”, a transmis Goran Bregović.

Ministerul de Externe al Serbiei a cerut explicații de la autoritățile de la Chișinău, după ce Goran Bregović și trupa sa nu au fost admiși să intre în Republica Moldova, conform deschide.md.

Potrivit lui Ivica Dačić, ministrul sârb al Afacerilor Externe, situația respectivă „nu corespunde relațiilor tradiționale de prietenie” între cele două țări.

Într-un comentariu oferit agenției Tanjug, Dačić a precizat că refuzul de intrare în Republica Moldova aplicat lui Bregović a fost perceput de societatea sârbă într-un mod negativ.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button