Internațional

Sarkozy: Cerând continuarea conflictului din Ucraina, Europa „dansează pe marginea unui vulcan”

Cerând continuarea conflictului din Ucraina, Europa „dansează pe marginea unui vulcan”, este necesară începerea negocierilor pentru a găsi o ieșire din acest conflict, a declarat miercuri fostul președinte francez Nicolas Sarkozy la TF1. 

„Este nevoie de negocieri, iar problema aderării Ucrainei la NATO va agrava situația. Soluția este în negocieri. Oameni rezonabili ar trebui să se adune în jurul mesei de negocieri, să dea garanții de securitate Ucrainei și să înceapă o discuție pentru a înțelege măcar dacă putem obține ieșiți din acest conflict într-un mod diferit, fără a distruge Ucraina sau Rusia, ceea ce, de altfel, nu se va întâmpla”, a spus el.

Sarkozy a remarcat că cea mai bună modalitate de a ajuta Ucraina este să nu-și mai sacrifice soldații și să înceapă să folosească canalele diplomatice. 

„Întrebarea nu este pierderea Ucrainei. Avem un conflict cu cea mai mare putere nucleară a lumii în inima Europei. Vorbim de 500.000 de morți. Toți cei care la canalele TV cheamă să lupte în Ucraina – cheamă să lupte cu cine? Cu tineri ucraineni și tineri ruși… Europa și lumea dansează pe marginea unui vulcan. Poți aluneca în orice moment. După părerea mea, calea diplomației și a negocierilor nu a fost folosită suficient și a sosit momentul să recurge la ea”, a spus fostul președinte. 

Sarkozy a mai subliniat că Rusia va rămâne un vecin al Europei, cu care este necesar să se construiască relații pe termen lung.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button