InternaționalPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Sapte morți, peste 150 de răniți în confruntările din New Delhi pe fondul vizitei lui Trump

„Şapte persoane, între care şi un poliţist şef din cadrul poliţiei din New Delhi, au murit”, a spus Anil Mittal, ofiţer în poliţia din capitala indiană, adăugând că circa 150 de persoane au fost rănite în violenţele de luni

Ciocnirile au izbucnit între mii de manifestanţi care demonstrau pentru şi împotriva unei noi legi a cetăţeniei.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade de fum, luptându-se să disperseze mulţimile care aruncau cu pietre.

Mai multe maşini şi magazine au fost incendiate, potrivit DPA.

Violenţele din timpul manifestaţiilor au avut loc în contextul în care preşedintele american Donald Trump a ajuns luni la New Delhi pentru o vizită, urmând ca marţi să aibă o întrevedere cu premierul indian Narendra Modi.

Ciocnirile au avut loc în zone din nord-estul capitalei, care au o largă populaţie musulmană.

Noua lege accelerează procesul de acordare a cetăţeniei pentru minorităţile religioase din ţările vecine majoritar musulmane, dar îi exclude pe musulmani din lista comunităţilor care beneficiază de această facilitate.

Criticii spun că legea contravine Constituţiei seculare din India, care tratează toate persoanele egal indiferent de religia lor, şi că este un pas spre marginalizarea minorităţii musulmane din ţară.

Guvernul condus de partidul naţionalist Bharatiya Janata al premierului Modi, sau BJP, susţine că legea nu îi va afecta pe cetăţenii indieni, fie ei hinduşi sau musulmani.

Însă protestele, în mare parte paşnice până acum, continuă în diferite oraşe din ţară, având deseori în fruntea lor femei musulmane.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button