Economie

Senatul a respins Ordonanța de Urgență prin care alocațiile copiilor urmau să fie majorate doar cu 20%

Senatul a respins, marți, Ordonanța de urgență prin care alocațiile copiilor urmau să fie majorate cu 20%. Urmează votul și în Camera Deputaților care dacă va urma ceea ce s-a întâmplat azi rămâne în vigoare legea care obligă Guvernul să dubleze alocațiile, nu să le mărească etapizat.

Decizia din Senat fost adoptată cu 87 de voturi „pentru”, 29 „împotrivă” și 12 abțineri.

Forul decizional este Camera Deputaților.

Ordonanța de urgență care prevede creșterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocațiilor copiilor a fost adoptată de guvern pe 29 iulie. Potrivit actului normativ, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Cu două săptămâni înainte, pe 15 iulie, Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, amânarea dublării alocațiilor copiilor, lege adoptată la inițiativa PSD la finalul anului trecut și care trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânată prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei, atât cât costă dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

Sursa: www.agerpres.ro

  • România va suferi întreruperi de curent electric între 1-4 aprilie 2025 – Orașele afectate și măsurile de precauție
    În perioada 1-4 aprilie 2025, mai multe zone din București, Ilfov, Giurgiu, Târgoviște și Timiș vor rămâne fără energie electrică din cauza lucrărilor de modernizare a rețelei de distribuție. Locuitorii sunt sfătuiți să se pregătească pentru întreruperi programate de curent între orele 9:00 și 17:00. Rețele Electrice Muntenia a anunțat întreruperi programate ale curentului electric …
  • România construiește nave de război pentru Olanda, dar își ignoră propria flotă
    România construiește două nave de sprijin pentru Olanda la șantierul Damen din Galați, în timp ce Marina Națională a României rămâne cu echipamente învechite și subfinanțate. Deși România are capacități navale impresionante, flota sa militară nu beneficiază de investițiile necesare pentru modernizare. Acest decalaj ridică întrebări despre prioritățile guvernului în domeniul apărării și despre securitatea …
  • Decizie majoră a Comisiei Europene: Permis de conducere digital și vârsta de 17 ani pentru condus
    Comisia Europeană a adoptat noi măsuri care schimbă regulile pentru permisele de conducere în Uniunea Europeană. Permisele digitale vor deveni standard până în 2033, iar tinerii de 17 ani vor putea conduce sub supraveghere, iar șoferii vor fi evaluați periodic. Comisia Europeană a adoptat o directivă menită să modernizeze sistemul de permise de conducere în …
  • Visul turcesc: Încă o păcăleală cu investitori inexistenți la Șantierul Naval Mangalia
    Pentru șantierul naval de la Mangalia încă nu s-a găsit un investitor care să preia pachetul de acțiuni al olandezilor de la Damen, dar Ministerul Economiei continuă să anunțe că soluția există. Zilele trecute, firma turcească Desan Shipyard a fost prezentată ca potențial investitor care ar urma să salveze șantierul. Compania are activitate în domeniul …
  • Aproape 70.000 de persoane au trecut frontierele României în ultimele 24 de ore
    În ultimele 24 de ore, aproape 70.000 de persoane au fost înregistrate la frontierele României cu Serbia, Republica Moldova și Ucraina, conform Poliției de Frontieră. De asemenea, au fost aplicate amenzi și confiscate bunuri în valoare de peste 62.000 de lei în urma verificărilor efectuate. În ultimele 24 de ore, aproape 70.000 de persoane au …
Back to top button