Politică

Salarii uriaşe în compania de stat care, deocamdată, n-a construit nici 1 km de autostradă. Directorul, 10.000 de euro pe lună

Media „câştigului mediu pe salariat” la Compania Naţională de Infrastructură Rutieră (CNIR), compania de stat care, deocamdată, n-a construit nici un kilometru de autostradă, este de 17.744 de lei pe lună.

Abia pe 27 martie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat un Ordin de ministru prin care CNIR va prelua de la CNAIR primele şapte proiecte. Transferul investiţiilor ar urma să se facă în termen de 90 de zile. Cei care vor lucra acolo vor avea salarii regeşti.

Potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024, Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. va avea 57 de angajaţi iar cheltuielile cu personalul pentru anul 2024 sunt de 14.319,64 mii lei.

De la 26 martie 2024, salariul directorului general sare de la 21.368 lei/lună, brut, la 49.928 lei/lună, brut.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al CNIR este Sorin Bota, un fost deputat PSD.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button