Internațional

Rușii se laudă că au oprit ofensiva ucraineană

Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut până la 120 de militari ca urmare a atacurilor aviatice ruse în zona Slaviansk și Kramatorsk, a anunțat Ministerul rus al Apărării. De asemenea, în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih ucrainenii ar fi pierdut 190 de militari, potrivit Moscovei. Declarațiile oficialului rus nu au fost confirmate și de Ucraina sau de o sursă independentă.

„Atacurile de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse au învins punctele de desfășurare temporară a unităților brigăzii 95 de asalt aerian în zona Slaveyansk și a brigăzii 81 de elicoptere aeriene din zona Kramatorsk a Republicii Populare Donețk. Până la 120 de militari ucraineni, 15 unități de vehicule blindate și auto au fost distruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ihor Konashenkov, vineri, în cadrul unui briefing.

Armata Ucrainei ar fi pierdut aproape 200 de persoane în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih în timpul zilei, în timp ce trupele ucrainene nu au desfășurat acțiuni ofensive, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

„În total, în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih, inamicul a pierdut două tancuri, șase vehicule de luptă pentru infanterie și alte cinci vehicule blindate, șapte camionete cu mitraliere de calibru mare și peste 190 de militari în timpul zilei”, a declarat Konashenkov. „În direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih, din cauza pierderilor mari din unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, care au stat la baza grupului, acțiunile ofensive nu au fost întreprinse de trupele ucrainene”, a spus el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button