Internațional

Rușii nu mai vor ca Patriarhul Kiril să se întâlnească cu Papa Francisc la Nur-Sultan

Papa Francisc și șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, care susține războiul din Ucraina, nu se vor întâlni luna viitoare, când ambii vor participa la o adunare a liderilor religioși în Kazahstan, a informat miercuri agenția de presă RIA, citând un înalt oficial ortodox.

Francisc, care se va afla în capitala Nur-Sultan în perioada 13-15 septembrie, pentru a participa la cel de-al VII-lea Congres al liderilor religioși, a spus în mai multe interviuri recente că speră să se întâlnească cu Patriarhul Kirill când va fi în Kazahstan. Dar mitropolitul Antonie a declarat pentru RIA că nu se pune problema ca cei doi lideri religioși să se întâlnească în marja reuniunii.

„Aceasta (o întâlnire) trebuie să fie un eveniment independent, în virtutea importanței sale”, a spus Antonie, responsabil pentru relațiile externe, care a purtat discuții cu Francisc la începutul lunii august. Francisc l-a mai întâlnit pe Kirill o dată, în Cuba, în 2016. Kirill, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a fost un susținător al invaziei rușilor în Ucraina.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button