Internațional

Rușii folosesc sistemul Onyx: Atacă puternic din Crimeea pe toată linia frontului de Sud

Comandamentul Operațional „Sud” din Ucraina raportează că, în cursul zilei de sâmbătă, trupele rusești au tras asupra pozițiilor forțelor ucrainene de-a lungul întregii linii a frontului din zona Bugului de Sud.

„Inamicul a atacat regiunea Mikolaiv folosind sistemul de rachete Bastion, din care a tras o rachetă de croazieră de tip Onyx din Crimeea temporar ocupată. Nu au fost nregistrate pierderi” – a transmis armata ucraineană, informează Rador.

De asemenea, ruşii au continuat bombardamentele asupra infrastructurii portuare și a zonei maritime din Oceakiv, folosind mortiere de calibru 120. În plus, trupele ruse au trimis trei elicoptere și câteva avioane de atac pentru a bombarda pozițiile ucrainene, acestea fiind atacate de patru ori.

„În cursul zilei de sâmbătă, au continuat bombardamentele, inamicul lansând aproape 20 de rachete împotriva segmentului dezocupat al malului drept al Niprului din regiunea Herson. Ocupanții au tras din sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad desfăşurate pe malul stâng. Pierderile și distrugerile aduse infrastructurii sunt în curs de actualizare” – a adăugat Comandamentul Operațional „Sud” din Ucraina.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button