Știrile 60m.RO

Rusia susţine că a atacat un aerodrom militar de lângă Odesa, unde era depozitat armamentul pe care SUA şi statele europene l-au livrat Ucrainei, inclusiv drone Bayraktar TB2

Rusia a lovit un aerodrom militar din apropierea oraşului Odesa, din sud-vestul Ucrainei, cu rachete, şi a distrus drone, rachete şi muniţie furnizate Ucrainei de către Statele Unite şi aliaţii săi europeni, printre care şi drone de tip Bayraktar TB2 a anunţat, marţi, Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

”Rachetele Onyx de înaltă precizie au lovit un centru logistic de pe un aerodrom militar din regiunea Odesa, prin intermediul căruia erau livrate arme străine”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

”Depozitele care conţineau drone Bayraktar TB2, precum şi rachete şi muniţii din SUA şi ţările europene, au fost distruse”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, rachetele şi artileria Rusiei au vizat diverse ţinte militare în toată Ucraina, inclusiv centre de comandă, arsenale şi un sistem de rachete antiaerian de tip S-300.

Guvernatorul Odesei, Maksim Marchenko, a declarat că un atac cu rachete a vizat oraşul-port de la Marea Neagră luni seară, atac care s-a soldat cu morţi şi răniţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button