Internațional

Rusia: Președintele Dumei de Stat anunță că mobilizarea e anti NATO

Mobilizarea parțială, care a fost decisă de președintele rus, Vladimir Putin, „va ajuta la rezolvarea sarcinilor operațiunii militare speciale”, deoarece împotriva soldaţilor ruşi „luptă şi forțele NATO”, a declarat, joi, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, pe canalul său Telegram.

„Astăzi, împotriva soldaților și ofițerilor noștri luptă nu numai formațiunile armate naziste, ci și forțele NATO” – a scris el. „Linia de contact este de peste 1.000 de km. Pentru a înțelege: în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (cel de-Al Doilea Război Mondial n.red.), pentru eliberarea teritoriilor ucrainene de fasciști au operat patru fronturi. Evident, este necesar să creștem numărul forțelor noastre armate” – a subliniat Volodin, potrivit Rador.

Amintim că, miercuri, în timpul unui mesaj televizat adresat naţiunii, Vladimir Putin a declarat că sprijină propunerea Ministerului rus al Apărării și a Statului Major al Forțelor Armate Ruse de a efectua mobilizări parțiale pe teritoriul ţării și a semnat un decret în acest sens. Liderul rus a mai declarat că Washingtonul, Londra și Bruxellesul „împing direct Kievul pentru a muta operațiunile militare” pe teritoriul Federației Ruse şi a subliniat că securitatea Rusiei va fi asigurată cu toate mijloacele de care dispune.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button