Știrile 60m.RO

Rusia ameninţă că va opri aprovizionarea cu gaze a Europei prin închiderea gazoductului Nord Stream 1. Blinken cere Europei să renunţe la dependenţa de energia Rusiei

Viceprim-ministrul rus, Alexander Novak, a amenințat că Rusia va întrerupe aprovizionarea cu gaze naturale a Europei, ca răspuns la interdicția importului de petrol pe care Moscova ar putea-o suferi din cauza invaziei în Ucraina. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, marţi, că este ”imperativ” ca ţările europene să înceteze să folosească energia rusă, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, pentru a se asigura că aprovizionarea cu gaze este ”disponibilă pe scară largă”, conform CNN.

”În legătură cu acuzaţiile nefondate la adresa Rusiei… şi cu impunerea unei interdicţii asupra gazoductului Nord Stream 2, avem tot dreptul să luăm o decizie similară şi să impunem un embargo asupra pompării gazelor prin gazoductul Nord Stream 1, care astăzi este încărcat la nivelul maxim de 100%”, a declarat oficialul rus, menţionând decizia autorităţilor germane de a opri proiectul gazoductului Nord Stream 2.

Rusia furnizează aproximativ 40% din gazele naturale din Europa. Germania, cea mai mare economie a UE, primeşte aproximativ 50% din gazele sale naturale din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button