Internațional

Rusia a distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa

Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa din Ucraina, a anunţat duminică Ministerul Apărării rus, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Atacul a avut loc în zona portului Iujne, a declarat ministerul rus într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că şi o staţie radar a fost distrusă.

Nu este clar când a avut loc presupusul atac asupra lansatoarelor Patriot. O înregistrare video difuzată pe Telegram de către ministerul rus, în care a fost folosit zoomul pe obiecte dificil de identificat, arată explozii la lumina zilei pe un teren nelocuit din apropierea ţărmului.

Reuters anunţă că nu a putut verifica din alte surse declaraţiile ruşilor şi că momentan Ucraina nu a comentat.

Duminică devreme, forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a atacat Ucraina cu două rachete balistice Iskander, dar nu a oferit mai multe detalii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button