Internațional

Rusia a bombardat puternic marile orașe din Ucraina

Forțele armate rusești au lansat un atac masiv în Ucraina, în noaptea trecută. Rusia a lansat 26 de focoase de diferite tipuri. Forțele de apărare aeriană ucrainene au reușit să distrugă doar jumătate – 13 rachete.

Atacuri au fost raportate în:

  • regiunea Dnipropetrovsk;
  • în Lviv, o rachetă a lovit o instalație de infrastructură, distrugând o școală, dar și clădiri rezidențiale. Se raportează că aproximativ trei oameni au fost răniți în urma loviturii cu rachete.
  • în Zaporizhzhia, pe lângă o infrastructură, au fost avariate case, o instituție de învățământ și un centru comercial.
  • în regiunea Poltava, o rachetă a lovit un depozit din raionul Mirgorod – a avut loc un incendiu pe o suprafață de 100 m²;
  • în regiunea Hmelnytsky există daune la clădirile civile: două persoane au fost rănite.
  • în comunitatea Buchanska din regiunea Kiev: 5 case private au fost avariate de resturile de rachete.
  • o mină a distrus o casă în Chuguev, regiunea Harkiv: 3 persoane au murit, alte 5 au fost rănite.

Zona Kievului

Şeful Administrației Militare Regionale Kiev, Ruslan Kravcenko, a raportat că fragmente de rachete rusești doborâte în timpul atacului de joi dimineaţă au căzut în două localităţi din regiune, provocând pagube, relatează Rador Radio România. Potrivit oficialului, joi dimineață, rușii au atacat regiunea Kiev cu rachete. Alerta de raid aerian a durat mai bine de două ore, timp în care forțele de apărare antiaeriană au doborât ţinte inamice în spaţiul aerian al regiunii.

„Datorită activităţii apărătorilor noștri, nu au existat lovituri asupra obiectivelor de infrastructură rezidențială și critică. Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime” – a subliniat Kravcenko.

Grupurile operative, a adăugat acesta, continuă să lucreze la identificarea consecințelor atacului cu rachete.

„Potrivit datelor existente la ora 08:00, fragmente de rachete inamice au fost înregistrate în două așezări din regiune. Există deja informații că au fost avariate şapte case particulare, mai multe anexe gospodăreşti și o mașină. Au fost sparte geamuri şi au fost deterioraţi pereţi și acoperișuri” – a detaliat Kravcenko.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button