Internațional

Rusia a bombardat puternic Kievul și Portul Odesa

Portul Odesa a fost avariat în urma unui atac cu drone care a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Odesa este principalul port al ucrainenilor de la Marea Neagră prin care se exportă cereale în întreaga lume, informează Mediafax.

Un atac cu drone a avariat în cursul nopții o parte din infrastructura portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră, au anunțat luni reprezentanții armatei ucrainene. În urma loviturilor un inciendiu a izbucnit în port, potrivit Reuters.

„Un incendiu a afectat infrastructura portuară din Odesa ca urmare a loviturii. Acesta a fost stins rapid. Informațiile privind amploarea pagubelor sunt în curs de actualizare”, a explicat comandamentul militar din sudul țării pe Facebook.

În timpul atacului au fost folosite drone Shahed de fabricație iraniană. Armata nu a spus dacă pagubele din port ar putea duce la sistarea exporturilor de cereale. Ucraina poate exporta cereale și alte produse alimentare doar prin porturile din regiunea Odesa, în cadrul unui acord internațional intermediat de ONU și Turcia.

Mai multe explozii au zguduit Kievul la primele ore ale dimineții. Ucrainenii susțin că a fost a doua noapte la rând când orașul este atacat aerian. De asemenea, este al 15-lea asalt aerian al rușilor asupra orașului în luna mai, susține administrația militară ucraineană. Aceasta anunță că a doborât peste 40 de ținte în noaptea de duminică spre luni.

„Prin aceste atacuri constante, inamicul caută să mențină populația civilă într-o tensiune psihologică profundă”, a declarat șeful administrației militare a orașului, Serhiy Popko.

Au atacat cu dronele Shahed

Rușii au folosit o combinație de drone Shahed de fabricație iraniană și rachete de croazieră, a explicat administrația orașului.

„O altă noapte dificilă pentru capitală”, a scris, pe Telegram, primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Atacul de luni urmează celui mai mare asalt cu drone lansat asupra Kievului în noaptea precedentă. Atunci, o persoană a murit și mai multe au fost rănite.

În atacul de duminică, 36 de drone au fost doborâte deasupra Kievului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button