Roșiile ”plastic fantastic” importate sunt pline de chimicale toxice. De aceea nu putrezesc, dar nici nu hrănesc
Roșiile frumos aranjate pe rafturile magazinelor, lucioase și perfecte, ascund un adevăr tulburător: sunt bombe chimice. Importate din țări care folosesc substanțe periculoase pentru a prelungi termenul de valabilitate, aceste roșii nu doar că nu se strică, dar nici nu mai hrănesc. În goana după profit, producătorii preferă chimicalele în locul calității.
Aceste legume lipsite de gust sunt tratate cu pesticide, conservanți și alte substanțe toxice. Rezultatul? O roșie care arată bine săptămâni întregi, dar care nu mai conține nutrienții esențiali. Practic, consumăm iluzii. Încercăm să ne hrănim cu ceva care nu mai are valoare, ci doar efecte nocive pe termen lung asupra sănătății noastre.
E timpul să sprijinim producătorii locali, care, deși luptă cu dificultăți economice, oferă roșii adevărate, crescute cu grijă și fără chimicale. Alegând produse românești, alegem sănătatea noastră și susținem o agricultură curată, în care roșiile putrezesc când trebuie, dar hrănesc cu adevărat.