Politică

Românii se pregătesc să-l saboteze pe Viktor Orban la Băile Tușnad

Sâmbătă, Frăția Ortodoxă a postat un mesaj video pe mediile de socializare, după cum transmite Transtelex. Șeful organizației, Dan Grăjdeanu, le-a cerut membrilor “să nu fie lași”, să se adune la Băile Tușnad pe data de 22 iulie, atunci când Viktor Orbán va rosti un discurs, și să fluture tricolorul românesc, asta însemnând că “Transilvania va rămâne veșnic un pământ românesc”.

“Să nu fim lași, nu e niciun pericol, locul va fi plin de jandarmi șI nimeni nu ne va face ceva dacă fluturăm steagurile țării noastre”, și-a încurajat Grăjdeanu adepții în videomesajul său.

Luni, Mihai Tîrnoveanu, liderul Asociației Calea Neamului, a reiterat și el apelul, spunând că, “sîmbătă, la Băile Tușnad, brațele românilor vor trebui să ridice steagurile în fața lui Viktor Orbán”. El își amintește că, anul tecut, împreună cu un coleg, a participat la eveniment, arborând o pancartă pe care scria: “Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”, un gest pentru care au fost huiduiți, înjurați și scuipați, iar Orbán le-a spus că sunt niște drogați, “dar nu și periculoși”, își amintește Tîrnoveanu.

El a spus că, din acel moment, ei au convenit să revină la Băile Tușnad și în acest an, dar nu vor mai fi “singuri”.

Potrivit informațiilor transmise de Transtelex, după incident, Tîrnoveanu a cerut președinției și guvernului României să interzică vizitele în România, cu caracter privat, ale premierului ungar Viktor Orbán, ele având, în realitate, un caracter politic, iar obiectivul lor încălcând grav Constituția României.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button