Românii, escrocați în masă de companiile care furnizează gaze! Facturi dublate din pix peste noapte

Distribuie acest articol!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, împreună ANRE, urmează să intre tare pe piața furnizorilor de gaze.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că ANPC poate să verifice companiile care furnizează gaze, pentru oferte înșelătoare, având în vedere că, în urmă cu câteva luni, au fost semnate niște contracte, iar acum își notifică clienții că vor să schimbe prețul.

„Există o tendinţă speculativă a preţului la anumiţi furnizori. Am discutat şi cu ANRE şi ei vor începe împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor nişte controale către furnizorii de gaze, către toţi furnizorii de gaze care au încheiat contracte cu preţ ferm pe un an de zile, ofertă fermă în urmă cu câteva luni, şi acum notifică clienţii că vor să schimbe preţul. Acest lucru nu se poate.

ANPC poate să verifice şi poate intra foarte bine pe oferte înşelătoare, nu poţi să minţi oamenii, iar ANRE poate să intre şi să amendeze cu până 5 % din cifra de afaceri pentru că nu putem accepta ca odată ce ai făcut o ofertă fermă pe un an de zile să te trezeşti că o schimbi că aşa ţi se pare ţie, mai ales că toţi furnizorii, de-a lungul timpului chiar dacă într-un an să zicem au făcut pierdere, această pierdere a fost recuperată în următorii cinci ani tot prin tarife. Furnizorul nu poate să transfere 100% din riscul său către clientul final”, a declarat Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

Virgil Popescu a mai spus că dorește accelerarea în Parlament a Legii consumatorului  vulnerabil, ca oamenii să primească compensații de la Statul Român.

„Ceea ce vrem să facem în această perioadă, că nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecţie în faţa scumpirilor, este să accelerăm aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil şi acest lucru se va întâmpla cum începe sesiunea parlamentară, vrem să accelerăm aprobarea legii, mutarea acestui termen de la 1 octombrie 2022, ori de la 1 ianuarie 2022, noul buget, ori în 30 de zile, cu 1 octombrie, 1 noiembrie anul acesta. Vrem să venim cu o compensare suplimentară pentru toţi cei care au până la venit mediu”, a precizat Popescu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: