Românii, chemați să doboare un record. Unde vor fi plantați zeci de milioane de copaci

Distribuie acest articol!

Se spune că o dată în viaţă fiecare om ar trebui să planteze un copac. Aşa că toţi românii sunt chemaţi pe 21 martie să doboare un record, dar mai ales să participe la cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu.

De acum şi până la finalul anului, 2.500 de păduri ar urma să fie plantate de la zero, iar în alte 7.000 de păduri tinere se vor reface zonele distruse. Puieţii sunt deja pregătiţi pentru a ajunge în fiecare judeţ din ţară.

În această campanie ar urma să fie plantaţi, în total, 50 de milioane de puieţi în toată ţara, din care 33 de milioane doar în lunile martie şi aprilie. Cu alte cuvinte, în medie vor fi plantaţi în fiecare zi jumătate de milion de puieţi. Aşadar, la finalul campaniei, ar trebui să avem 11.000 de hectare de pădure nouă, cam cât jumătate din suprafaţa Bucureştiului.

Prioritate vor avea zonele afectate de defrişările ilegale din ultimele decenii. În Suceava, 6,6 milioane şi peste 1 milion în Maramureş, Cluj, Sibiu sau Harghita.

Pentru întreaga campanie de împădurire s-au alocat 300 de milioane de lei. În paralel, pentru a descuraja defrişările, autorităţile promit un proiect de lege prin care să fie înăsprite sancţiunile pentru cei care taie copaci ilegal. Cu aceste măsuri, statul român spera să scape de procedura de infrigement deschisă acum o săptămână de Comisia Europeană pentru tăierile masive de păduri.

Sursa: www.stirileprotv.ro


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: