România va pierde, de la anul, 4 miliarde de euro anual

Până să ajungă România să cheltuie cele 33 de miliarde de euro pe care îi vom primi de la UE, pierdem 4 miliarde de euro din banii noștri.

Cine vrea să îngroape pe transportatorii români?

Transportatorii români aduc sume colosale de bani în țară, anulând o parte din deficitul comercial.Însă marile companii Europene din domeniu vor să îngroape transportatorii români și libertatea atât de strigată să nu fie chiar atât de mare.Cine îi va apăra pe transportatorii români din moment ce guvernul, politicienii de la București și cei trimiși la Bruxelles tac și ascund restricționarea pieții transportului european?Piața este liberă ca să se cumpere prin corupție marile companii și resurse naturale ale României, dar nu mai este atât de liberă când discutăm de cea mai importantă resursă a Europei: cea umană.https://60m.ro/romania-va-pierde-de-la-anul-4-miliarde-de-euro-anual/

Publicată de 60m.RO pe Luni, 15 iunie 2020

Economia României suferă de o boală gravă, deficitul comercial, adică importăm mai mult decât producem. În 2019 s-au cheltuit pe importuri cu 17 miliarde de euro mai mult decât am încasat pe bunurile exportate.

Guvernul a cheltuit și el cu 10 miliarde de euro mai mult decât a putut să strângă.

Cu toate acestea economia a continuat să crească datorită investitorilor străini care aduc bani în țară, datorită românilor plecați la muncă în străinătate care trimit și ei bani în România și datorită Guvernului care se împrumută de la bancheri.

Cel mai mare plus l-au adus exportatorii români de servicii care au reușit să exporte cu 8,5 miliarde de euro mai mult decât s-a cheltuit pe importul serviciilor.

Astfel că supraviețuirea economiei românești este datorată în mare parte acestor exportatori de servicii care reusesc să compenseze risipa guvernanților și consumul românilor de mărfuri străine.

Mai mult de jumate din excedentul de 8,5 miliarde de euro al comerțului extern cu servicii se datorează transportatorilor (4,34 miliarde de euro) iar o treime vine din comerțul cu servicii IT și de comunicații (3 miliarde de euro).

O sursă majoră de deficit este turismul, unde pierdem anual 2 miliarde de euro din cauza românilor care preferă sa-și facă vacanțele în afara țării.

Transportatorii aduc în țară mai mulți bani decât investitorii străini și achită peste 40% din datoriile Guvernului create într-un an.

”Fiecare al patrulea leu pierdut din comerțul de bunuri se întoarce din comerțul cu servicii de transport și fiecare 4 lei din 10, cheltuiți de Guvern peste propriile venituri, se întorc din excedentul comerțului cu servicii de transport”, avertizează Petrișor Peiu, analist.

Printr-un nou pachet normativ adoptat de europarlamentarii din Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European (TRAN), în data de 8 iunie 2020, veniturile transportatorilor români se vor înjumătății.

Noul act normativ intitulat Pachetul de mobilitate nr. 1 va duce la pierderea a 4 miliarde de euro.

„Alianță Auto Europeană” (European Road Alliance) formată din 8 state UE: Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Suedia, la care se adaugă Norvegia, a impus prin presiuni politice acest pachet care este de fapt ”un set de îngrădiri majore ale liberei circulații de bunuri și de persoane pe piața europeană”, după cum afirmă analistul Petrișor Peiu, pentru spotmedia.ro.

Una din măsurile adoptate în acest pachet legislativ European, obligă camioanele să se întoarcă acasî la fiecare 8 săptămâni.

”Această obligație nu creează nicio problemă pentru un camion înmatriculat în Germania sau Austria, aflate geografic în centrul Europei, dar pentru un camion din România duce la o medie de 6 zile pierdute la fiecare 8 săptămâni, ceea ce se traduce în pierderi de cifră de afaceri de 10-14%. Revenirea în România la fiecare 8 săptămâni ar însemna 1.000 de camioane în plus zilnic pe drumurile europene și la frontiere, fără nicio justificare economică”, afirmă Peiu.

Imediat după publicarea pachetului normativ se va impune întorcerea acasă a șoferilor odată la 3-4 săptămâni și li se va interzice efectuarea repaosului săptămânal normal în cabină.

”Peste 60.000 de șoferi vor trebui să se întoarcă acasă la fiecare 3 sau 4 săptămâni, fapt  ce va necesita creșterea capacității de transport și conform estimărilor ar însemna până la 400 de noi zboruri cu avionul sau 1.200 de autocare sau o alternativă între aceste 2 moduri de transport în vederea transportării între 2.000 – 3.000 șoferi zilnic”, calculează Petrișor Peiu.

Ramura la care sunt și românii competitivi, transportul de marfă pe distanțe lungi, va fi reformată în dezavantajul României și va duce la pierderea a 4 miliarde de euro anual.

Ce păzesc cei 33 de europarlamentari români de la Strasbourg și Bruxelles?

 • Băsescu odă la adresa lui Firea: era o fată muncitoare
  Actualul candidat la funcția de primar al capitalei României, Traian Băsescu, a vorbit despre primele momente în care își aduce aminte de Gabriela Firea. Fostul președinte afirmă cum că Gabriela Firea era un om muncitor, modest și că își făcea veacul pe la sediul PDL până ce Radu Berceanu a dat-o afară din curte: „Nu, erau nişte oameni modeşti, decenţi, amândouă. Şi Mihaela şi Gabriela. Nimic de reproşat din punctul ăsta de vedere. Dar cum era Berceanu smuncit, i-a venit într-o zi” a spus Traian Băsescu despre contracandidata sa la Adevărul Live.
 • Băsescu a închis interviul Hotnews la întrebarea: ce reprezintă gestul cu degetul la nas al Elenei Udrea.
  După cum bine se știe primul președinte al partidului mișcarea populară a fost Elena Udrea. După ce a fost pusă sub acuzare și a fugit din țară ca să nu facă pușcărie, ea a fost îndepărtată și președinte a fost ales Eugen Tomac. Ambii au fost și sunt vasali de bună credință ai lui Traian Băsescu, un bătrânel om politic care ar fi trebui să stea liniștit să se ocupe de nepoței la bătrânețe. Astăzi Traian Băsescu candidează fără șanse la primăria București cu două scopuri: să ajute actualul primar al capitalei și să se răzbune pe PNL și USR
 • Tesla a anunțat cea mai rapidă mașină de serie din lume: Viteza maximă 320 km/oră și sprintul 0-100 sub 2 secunde
  Elon Musk a încheiat evenimentul Tesla de marți făcând promisiuni legate de un model Tesla mai ieftin, dar și anunțând ce va fi cea mai rapidă mașină de serie din lume, informează CNN. Este vorba despre o versiune ultra-performantă pentru cel mai cunoscut model Tesla. Tesla S „Plaid Mode” va fi propulsată de trei motoare electrice, care vor dezvolta împreună 1.100 de cai-putere. Această putere uriașă îi va permite modelului Tesla să atingă 100 km/oră în mai puțin de două secunde, iar viteza maximă va fi de 320 km/oră. O altă evoluție urmează să aibă loc în privința autonomiei noului model: Tesla
 • LOCALE 2020. Secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia
  Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit lista finală cu numerotarea şi sediile secţiilor de votare pentru Alegerile locale 2020. Astfel, pentru scrutinul din 27 septembrie 2020 au fost organizate 18.794 de secţii de votare. La Alegeri locale 2020, cetățenii pot afla secția de vot la care sunt arondați și adresa acestea de pe Registrul Electoral. Registrul electoral este un sistem informatic național în care se înregistrează permanent datele tuturor cetățenilor români care dobândesc dreptul de vot odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. De asemenea, Registrul electoral conține și informațiile privind arondarea cetățenilor cu drept de vot la secții de votare, precum și adresele
 • Claudiu Târziu: băncile au refuzat să deschidă contul de campanie pentru partidul AUR
  În cadrul conferinței de presă extraodinare susținută de liderii Alianței pentru Unirea Românilor în Piața Victoriei, realizate cu scopul de a face publice barierele legislative și instituționale care au împiedicat partidul nou înființat să aibă candidați la algerile locale din 27 noiembrie în toate localitățile unde aceștia au avut intenția, încrâncenarea și aroganța partidelor cu vechime în politică de a deține și controla puterea atunci când se simt „amenințați” un partid nou înființat. Claudiu Târziu, copreședinte AUR și candidat la funcția de Primar General al Municipiului București a declarat în cadrul conferinței de presă că „ nici un partid aflat
 • Gabriel Ciobanu, USR Agigea, i-a făcut plângere penală primarului Maricel Cristian Cîrjaliu, PSD
  ✅ Gabriel Ciobanu îl dă în judecată pe 🤥 Maricel Cirjaliu.Publicată de USR Agigea pe Luni, 21 septembrie 2020 Gabriel Ciobanu, candidat USR la Primăria Agigea, i-a făcut plângere penală primarului PSD din localitate, Maricel Cristian Cîrjaliu „I-am facut plangere penala MINCINOSULUI Maricel Cirjaliu. Va fi obligat sa prezinte dovezi prin care sa demonstreze ca am facut ce sustine acest INCULPAT.”, a declarat Gabriel Ciobanu, într-o postare pe Facebook. Cîrjaliu l-a acuzat pe contracandidatul său că ar fi administrat un magazin de vise, lucru dezmințit categoric de acesta. Reamintim că primarul din Agigea a fost a fost trimis în judecată
 • Pe cuvântul lui Putin: „E sigur şi eficient”
  Vladimir Putin promovează vaccinul rusesc recent lansat împotriva coronavirusului. Preşedintele rus l-a numit „de încredere, sigur şi eficient”, în ciuda reacţiilor sceptice ale comunităţii internaţionale. „Suntem gata să împărtăşim experienţa şi să continuăm cooperarea cu toate statele şi entităţile internaţionale, inclusiv în furnizarea vaccinului rus, care s-a dovedit fiabil, sigur şi eficient, pentru anumite ţări”, a declarat Putin în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite virtuale. Preşedintele rus a mai afirmat că este gata să ofere vaccinul cu titlu gratuit Organizaţiei Naţiunilor Unite, ale cărei birouri au fost afectate de focarul de coronavirus. „Rusia este pregătită să ofere ONU toată
 • Şcolile se închid pentru alegeri
  Elevii vor învăța on-line în perioada 25-29 septembrie, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Măsura este luată în contextul organizării alegerilor locale de duminică. „Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv. (…) Activitățile didactice prevăzute se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea
 • George Simion: am depus plângere penală la DIICOT. Este opresiune politică
  George Simion a declarat într-o conferință de presă extraordinară despre cum instituțiile statului nu îi lasă să protesteze și să-și exercite liber drepturile de cetățeni. „În noaptea anterioară am fost ținut la secția de poliție mai bine de trei ore, împotriva voinței mele.Eram într-o avansată stare de oboseală după ce noaptea trecută un întreg dispozitiv format din sute de forțe de poliție politică.Dispozitiv condus, deși nu avea ordin de serviciu de Aurelian Ciocîrlan, de adjunctul șefului poliției.Dnul Aurelian Ciocîrlan este un apropiat al clanului Duduian. Dnul Aurelian Ciocîrlan organizează o masivă operațiune de reprimare a manifestanților pașnici din Piața Victoriei.Pentru
 • Echipa PMP Timiș – Cornel Sămărtinean la Consiliul Judetean Timiș și Alexandru Mutruc la Primăria Timișoara – singura alegere viabilă în 27 septembrie (P)
  echipa PMP Timis În următoarele zile, veți avea de făcut o alegere importantă, o alegere care va dicta modul în care se va dezvolta Timișoara și Timișul în următorii zeci de ani. La alegerile din 27 septembrie nu veți alege un primar și un președinte de consiliu județean, ci veți avea de ales între viitor si trecut, intre dezvoltare şi stagnare, între scăderea sau creşterea calităţii vieţii, concepții și filozofii diferite când vine vorba despre administrație publică locală. Dar să le luam pe rând. La funcția de Primar al Timișoarei sunt nu mai puțin de 15 candidați. Nu vom vorbi
%d blogeri au apreciat: