România, țară săracă: Cea mai mare pensie din România este de 79.000 de lei

Distribuie acest articol!

Guvernul Cîțu vrea să modifice Legea pensiilor de teamă că sistemul va intra în colaps în 10 ani. În același timp, cea mai mare pensie din România este de 79.000 de lei.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că cea mai mică pensie în România este de 100 de lei, iar cea mai mare (din categoria pensiilor speciale) este de 79.0000 de lei. Potrivit ministrului Muncii, milioane de pensionari au pensii sub pensia medie din România, care este de 1.500 de lei.

Nu-i spun profesia sau numele celui care câștigă această pensie foarte mare, pentru că ne dorim să-i ținem aproape pe oameni, nu să-i antagonizăm unii impotriva celorlalți. […] Este important să reducem inechitățile prin noua lege a pensiilor, să impunem principiul bazat pe contributivitate”, a spus Turcan, la Antena 3.

Ministrul Muncii estimează că România va avea un „boom” de pensionari până în 2030 și dacă nu se iau măsuri printr-o nouă lege a pensiilor, atunci sistemul public de pensii se va prăbuși. Turcan a explicat că, la ora actuală, există în România un raport de 9 pensionari la 10 angajați.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: