România se trezește! „Fritz nu uita Timişoara nu-i a ta!”, Nu vă fie frică, carantina pică!

Distribuie acest articol!

Câteva sute de timișoreni au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, împotriva restricţiilor în contextul pandemiei. Oamenii au strigat mai multe lozinci, printre care şi la adresa primarului Dominic Fritz. Oamenii au făcut apel la trezire națională și l-au criticat în termeni duri pe primarul neamț al Timișoarei.

Oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei, apoi am mers pe treptele Catedralei, unde pe trepte s-au aşezat în genunchi şi au zis o rugăciune. Apoi s-au dus la primarie.

La Primăria Timişoarei, ei au strigat: „Fritz nu uita Timişoara nu-i a ta!”, Nu vă fie frică, carantina pică! „Fără carantină, Jandarmeria apară hoţia”.

Persoanele care au protestat purtau steaguri tricolore şi mai multe pancarte cu mesaje împotriva carantei. Ei au dat foc şi la câteva măşti de protecţie.  Jandarmeria i-a amendat pe câţiva deoarece nu purtau măşti de protecţie.

Coloana s-a dus ulterior la prefectură unde se întruneşte CJSU Timiş pentru a decide dacă prelungesc sau nu carantina.

Pe 8 martie, Timişoara şi localităţile periurbane Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda au intrat în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19. În acel moment, în judeţul Timiş, rata de infectare cu COVID-19 a fost 5,60 cazuri la o mie de locuitori, în timp ce la Timişoara era 7.36.

Conform CGS, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori este, sâmbătă, de 5,99 la nivelul judeţului Timiş. 


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: