Știrile 60m.RO

România este condusă despotic de la Cotroceni: Ciucă și Ciolacu joacă rolul de servitori pe lângă Administrația prezidențială

Într-un context politico-social încărcat, regimul politic cleptocratic se confruntă cu acuzații tot mai intense referitoare la conducerea despotică a țării de către președintele Klaus Iohannis, în timp ce liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, își joacă rolul lor de slugi în această schemă de putere. Greva profesorilor devoalează acestă situație periculoasă pentru fragila democrație românească.

Numeroase voci din societatea civilă, mediul academic și opoziția politică condusă de George Simion și AUR acuză actuala administrație prezidențială de abuz de putere și ignorarea principiilor democratice fundamentale.

Potrivit acestora, Klaus Iohannis ar fi transformat președinția într-un instrument de control absolut, cu tendințe despotice.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, și Nicolae Ciucă, actualul prim-ministru, sunt percepuți ca fiind oamenii de încredere ai președintelui, fără a-și asuma un rol critic în fața politicilor sau deciziilor adoptate de acesta. Această atitudine le atrage acuzații că acționează ca simple „slugi” în serviciul intereselor prezidențiale.

Criticii afirmă că această distribuție inegală a puterii și lipsa de contrabalans între instituții reprezintă o amenințare la adresa democrației și a statului de drept în România. AUR susține că lipsa de transparență și consultarea cetățenilor în luarea deciziilor majore, precum și marginalizarea opoziției și a altor voci critice, duc la subminarea democrației și instituțiilor democratice.

AUR cere o evaluare riguroasă a acțiunilor și politicilor promovate de administrația prezidențială. Președintele AUR George Simion solicită o abordare mai transparentă și responsabilă, care să asigure respectarea valorilor democratice și a principiilor statului de drept.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button