România, cea mai abruptă creştere a curbei de infectare cu noul coronavirus din Europa de Est

România are curba cu cea mai mare creştere din regiune, depăşind chiar media europeană, se arată în raportul ECDC. Prin comparaţie, Slovacia se află într-o perioadă de creştere uşoară a numărului de cazuri, precedată de o scădere semnificativă, în timp ce în Ungaria curba de infectare s-a aplatizat. Polonia, Cehia şi Bulgaria au cunoscut şi ele creşteri, însă nu la fel de abrupte ca România. În total, conform datelor publicate în 3 iulie, Uniunea Europeană şi Regatul Unit au înregistrat 1.541.965 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 177.675 decese.
CLASAMENTUL INFECTĂRILOR CU NOUL CORONAVIRUS
- Regatul Unit (283.757)
- Spania (250.103)
- Italia (240.961)
- Germania (195.674)
- Franţa (166.378)
- Suedia (70.639)
- Belgia (61.727)
- Olanda (50.357)
- Portugalia (42.782)
- Polonia (35.146)
- România (27.746)
- Irlanda (25.489)
- Austria (17.952)
- Danemarca (12.815)
- Cehia (12.178)
- Norvegia (8.902)
- Finlanda (7.241)
- Bulgaria (5.315)
- Luxemburg (4.395)
- Ungaria (4.166)
- Grecia (3.458)
- Croaţia (2.912)
- Estonia (1.990)
- Islanda (1.850)
- Lituania (1.825)
- Slovacia (1.700)
- Slovenia(1.633)
- Letonia (1.122)
- Cipru (999)
- Malta (670)
- Liechtenstein (83)
România a înregistrat mai multe decese cauzate de COVID-19 decât Italia în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor este aproape dublu
Italia a fost pentru mult timp epicentrul global al epidemiei, dar a reuşit să reducă numărul de cazuri, iar recent s-a observat şi o scădere a privinţa deceselor. În România numărul cazurilor este la numărul din perioada stării de urgenţă. La vârful epidemic în Italia s-au înregistat peste 6.500 de cazuri în 24 de ore.
Raed Arafat: Suntem pe un trend crescător. Cum crede şeful DSU că poate fi controlată situaţia
„Suntem pe un trend crescător” privind numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: „Dacă sunt respectate regulile de bază”, situaţia poate fi controlată.
Sursa: www.mediafax.ro
- Ilie Bolojan s-a mutat în vila din care a fost gonit Traian BăsescuPremierul Ilie Bolojan s-a mutat în vila RAAPPS în care a locuit fostul președinte Traian Băsescu până să i se retragă acest drept. Ilie Bolojan s-a mutat în vila de protocol RAAPPS care a aparținut fostului președinte Traian Băsescu, până să i se retragă acest drept, după decizia de colaborare cu Securitatea. Potrivit aceleiași surse, …
- Demisie-surpriză în plin protest la Finanțe: Alin Marius Andrieș pleacă din funcția de secretar de statAlin Marius Andrieș, prim-vicepreședinte al PNL Iași, și-a anunțat marți încheierea mandatului de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Decizia vine în contextul protestelor angajaților din instituție, nemulțumiți de politicile guvernamentale. Andrieș a transmis un mesaj de mulțumire și reflecție, sugerând că urmează noi provocări profesionale. Plecarea sa marchează finalul unui mandat cu miză tehnocrată, …
- Rușine națională: CCR îi redă lui Traian Băsescu privilegiile de fost președinte, deși a fost dovedit colaborator al SecuritățiiCurtea Constituțională a decis, stupefiant, să-i redea lui Traian Băsescu toate drepturile de fost președinte, deși instanțele l-au declarat definitiv colaborator al fostei Securități. Decizia ignoră complet condamnarea morală a colaborării cu fosta poliție politică și readuce în funcții privilegiate o persoană cu trecut dovedit în slujba unui regim opresiv. Gestul CCR ridică întrebări grave …
- Lista scumpirilor de la 1 iulie. Energie, RCA, carburanți și rovinietă. Bugetele familiilor românești, din nou sub presiuneDe la 1 iulie 2025, românii se confruntă cu o nouă rundă de scumpiri, odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat. Prețurile cresc semnificativ la electricitate, polițele RCA, carburanți și rovinietă, afectând direct cheltuielile lunare ale gospodăriilor. Începând de astăzi 1 iulie intră în vigoare o serie de scumpiri majore care …
- Rețea de corupție adâncă: Statul român a dat buletine false pentru mii de străini. Funcționarii publici, parte din mecanismul ilegalPeste 7.000 de străini din Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova au obținut acte românești în baza unor documente falsificate, cu sprijinul direct al unor funcționari publici. Marți, autoritățile au efectuat peste 200 de percheziții într-un dosar care scoate la lumină un mecanism corupt adânc înrădăcinat în instituțiile statului. România se confruntă cu un nou …